Tijd voor de halve finales van de Champions League. Voor Chelsea lonkt de eerste finale sinds 2013 en ook voor Madrileense begrippen is de laatste finaleplaats van Real alweer even geleden (2018). Wie zet de eerste stap naar Istanboel?

Real Madrid – Chelsea
Halve finale Champions League
27 april 2021
21.00 uur, Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid (Spa)

Real Madrid en Chelsea, het zijn klinkende namen in het Europese topvoetbal. Toch wordt het pas de derde keer dat beide ploegen elkaar treffen in officieel verband. In 1971 versloeg Chelsea Real in de finale van de Europa Cup II en in 1998 ging de Europese Super Cup mee naar Londen. En nu staan ze dus voor het eerst in de historie in de Champions League tegenover elkaar. Real won zijn vorige twee Europese thuiswedstrijden met klinkende cijfers, zowel tegen Atalanta als Liverpool werd het 3-1, maar dat waren wel returns. Wij verwachten een voorzichtiger spelbeeld en gaan voor een kleine overwinning van de thuisploeg.

WEDTIP
Real wint en minder dan 3.5 doelpunten > 2.70

Atalanta en Liverpool wisten dus wel beide te scoren in het kleine Estadio Alfredo di Stéfano. Dat lukte eerder ook Internazionale en Shaktar Donetsk, dat zelfs wist te winnen in Madrid. Alleen Borussia Mönchengladbach bleef dit seizoen verstoken van een doelpunt op bezoek bij Real. Chelsea-trainer Thomas Tuchel zou tekenen voor een kleine nederlaag met daarbij een doelpunt van zijn ploeg. De Londenaren scoorden dit seizoen in iedere Europese uitwedstrijd, in totaal dertien keer in vijf duels. Opvallend: liefst negen daarvan vielen in de tweede helft. Voor onze tweede wedtip gaan we daarom voor beide teams scoren, maar dan in de tweede helft!

WEDTIP
Beide teams scoren in de tweede helft > 3.90

Waar kun je Real Madrid – Chelsea zien op tv?

Real Madrid – Chelsea is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op SBS6 en ZIGGO Sports Voetbal.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots