Het wordt donderdag een belangrijke avond voor PSV. Wil de formatie van Roger Schmidt ook na de jaarwisseling in de Europa League actief blijven, mag het niet verliezen uit bij Real Sociedad. Een pittige klus, maar zeker niet onmogelijk!

Real Sociedad – PSV
Europa League
9 december 2021
18.45 uur, Estadio Anoeta, San Sebastián (Spa)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Waar er voor het merendeel van Nederlandse clubs in Europa deze week niks meer op het spel staat dan de winstpremie, moet PSV nog vol aan de bak. Op dit moment bezetten de Eindhovenaren een tweede plek in poule B van de Europa League. Daarin is AS Monaco (elf punten) al zeker van de achtste finale. Voor een plek in de tussenronde zijn PSV en Real Sociedad nog in de race. De beste papieren zijn voor PSV dat acht punten heeft. De Basken volgen met zes punten. Een gelijkspel zou dus voldoende zijn voor Schmidt en zijn mannen. En laat Sociedad daar nou net in grossieren; drie van de vijf poulewedstrijden eindigden in een remise. Komt daar een vierde bij én dus Europa League-overwintering voor PSV?

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,90

Bij PSV begint de ziekenboeg langzamerhand leeg te raken. Onder andere Cody Gakpo is weer inzetbaar. Hij maakte afgelopen weekend zijn rentree tegen FC Utrecht en nam de ploeg meteen bij de hand. Gakpo scoorde de 1-1. Dat bleek de inleiding naar een 4-1 zege voor PSV. Wij verwachten dat de Oranje-international ook tegen Sociedad weer een belangrijke rol voor zich opeist. Een gelijkspel mét een goal van Gakpo levert jou 13 keer(!) je inleg op!

WEDTIP
Gakpo scoort en speelt gelijk > 13,00

Waar kun je Real Sociedad – PSV zien op tv?

De wedstrijd Real Sociedad – PSV wordt donderdag vanaf 18.45 uur live uitgezonden op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots