De meeste kansen, het meeste balbezit, maar toch verliezen. Het overkwam Ajax donderdag in de Europa League tegen AS Roma (1-2). In aanloop naar de return lijkt een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk ideaal om wat vertrouwen te tanken. TOTO Extra heeft een paar fijne wedtips voor jou uitgezocht!

RKC Waalwijk – Ajax
Eredivisie
11 april 2021
16.45 uur, Mandemakers Stadion, Waalwijk

Weinig wijst erop dat er voor RKC een stunt in zit. De enige keer dat de Brabanders in eigen huis wonnen van Ajax, was in het seizoen dat RKC debuteerde in de Eredivisie: 1988/1989. Daarna waren er nog wel wat gelijke spelen, maar een zege zat er nooit meer in. Winnen is iets wat de formatie van Fred Grim de afgelopen tijd ook nauwelijks lukt. Drie van de laatste vier wedstrijden gingen verloren. Scoren is ook niet echt een kwaliteit van RKC; met 27 goals doet alleen hekkensluiter ADO Den Haag het slechter (22). Onze voorspelling is daarom een Ajax-zege zonder tegengoals.

WEDTIP I
Ajax wint met 0-4, 0-5 of 0-6 > 5,00

Ondanks dat Ajax naast de return in de Europa League tegen Roma volgende week ook nog de bekerfinale tegen Vitesse speelt, gaat Erik ten Hag vermoedelijk gewoon zijn sterkste basisteam opstellen. Spelers sparen, daar doet hij zelden aan. Dat betekent ongetwijfeld dus ook dat Davy Klaassen aan de aftrap staat. De middenvelder is dit seizoen een van Ajax’ uitblinkers. Donderdag maakte hij de eerste goal. Doet hij dat bij RKC weer?

WEDTIP II
Klaassen scoort eerste goal en wint > 6,50

Met het oog op de belangrijke week zou het logisch zijn dat Ajax het duel met RKC snel in het voordeel wil beslissen. Als de Eredivisie-koploper al in de eerste tien minuten op voorsprong komt, kun jij bijna vier keer je inleg terug verdienen. Een wedtip die je niet links kan laten liggen!

WEDTIP III
Ajax op voorsprong na 10 minuten > 3,80

Waar kun je RKC Waalwijk – Ajax zien op tv?

RKC Waalwijk – Ajax is zondag vanaf 16.45 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots