Voorspelling SC Heerenveen – Ajax: kunnen Friezen stunten tegen gemankeerd Ajax?

Erik ten Hag - TOTO

Na de dubbele zege van Oranje gaat in de Eredivisie de bal weer rollen. Koploper Ajax heeft op papier een lastige uitwedstrijd bij SC Heerenveen en mist daarbij de nodige spelers. Kunnen de Friezen net als FC Utrecht twee weken geleden voor een stunt zorgen?SC Heerenveen – Ajax
Eredivisie
16 oktober 2021
18.45 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

BEKIJK ALLE WEDOPTIESHeerenveen-uit heeft de naam een lastige wedstrijd te zijn voor Ajax, maar dat is toch vooral gebaseerd op resultaten uit een verder verleden. Wie de recente uitslagen bekijkt komt tot de conclusie dat Ajax zelden punten laat liggen in Friesland. In 2008 verloren de Ajacieden voor het laatst in het Abe Lenstra Stadion en van de laatste tien edities eindigden alleen de eerste twee wedstrijden in een gelijkspel.

Gezien de verhoudingen lijkt een negende zege op rij bij Heerenveen in de maak voor Ajax, maar de Amsterdammers zijn verre van compleet. Antony, Lisandro Martinez, Nicolas Tagliafico en Edson Alvarez missen het duel vanwege interlandverplichtingen en woensdag viel Devyne Rensch ook nog eens geblesseerd uit bij Jong Oranje. Of hij kan spelen, is nog niet bekend. Voor de interlandbreak bleek Ajax niet onverslaanbaar, toen FC Utrecht met 0-1 vertrok uit de Johan Cruijff Arena. Bij Heerenveen zal het geloof in het afwenden van een nieuwe nederlaag zijn toegenomen. Zit er een gelijkspelletje in?

WEDTIP
Een gelijkspel > 6.75Maar Ten Hag zal de eerste zijn om te onderkennen dat zijn selectie breed genoeg is ook zonder de latino’s en Rensch van Heerenveen te winnen. Met Antony mist de trainer de smaakmaker van de afgelopen weken, maar met David Neres, Dusan Tadic, Sebastien Haller en aanwinst Mo Daramy is de keuze voorin nog altijd reuze. De puzzel moet vooral achterin worden gelegd en dat brengt ons bij een interessante wedoptie. Met een gemankeerde defensie bij Ajax neemt de kans op een doelpunt van de thuisploeg natuurlijk alleen maar toe. En dan kijken we bij Heerenveen uiteraard naar Henk Veerman. De spits maakte er alweer vijf dit seizoen, opvallend genoeg allemaal in thuiswedstrijden. Scoort hij zaterdag weer en wint Ajax? Het levert je 4,5 keer je inleg op!

WEDTIP
Henk Veerman scoort en verliest > 4.50

Waar kun je SC Heerenveen – Ajax zien op tv?

De wedstrijd SC Heerenveen – Ajax is zaterdagavond vanaf 18.45 uur te zien op ESPN 2.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots
HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!