Voorspelling Heerenveen – Ajax: uitploeg kan voor tiende keer op rij van Friezen winnen

Heerenveen fans - TOTO

Ajax kan zich zondag voor in ieder geval een paar uur aan kop van de Eredivisie nestelen. Dan moet de nummer twee wel zien te winnen bij sc Heerenveen. Dat lijkt op voorhand een eenvoudig karwei. Ajax won namelijk de afgelopen negen onderlinge duels. De laatste Friese zege op de Amsterdammers dateert zelfs van 2008! Of kan Heerenveen die negatieve reeks eindelijk doorbreken?

sc Heerenveen – Ajax
Eredivisie
12 maart 2023
14.30 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Niets wijst er echter op dat Heerenveen zondag eindelijk weer eens van Ajax kan winnen. We vinden de ploeg van Kees van Wonderen terug op een negende plek op de Eredivisie-ranking. Van de laatste vijf wedstrijden (alle competities) wisten de Friezen er slechts één te winnen; de derby tegen Cambuur. Bij Ajax is het spel niet altijd even indrukwekkend, maar gewonnen wordt er wel. In de Eredivisie althans. De landskampioen heeft nu zes duels op rij de drie punten gepakt. Onze voorspelling is dat daar een zevende wedstrijd bij komt. Omdat de absolute topvorm bij Ajax ontbreekt, wordt het waarschijnlijk een moeizame zege.

WEDTIP
Ajax wint na achterstand > 7,00

De kans is best groot dat deze wedstrijd met slechts één doelpunt verschil wordt beslist. En daar kun je bij ons uiteraard ook op inzetten. Daarvoor is de wedoptie ‘handicap’ geschikt. Als de favoriet (Ajax) met exact één goal verschil wint, kies je bij handicap ‘gelijkspel’ als uitkomst. De quotering hiervoor is 3,75. Je kunt er dus een lekker centje aan overhouden!

WEDTIP
Ajax handicap +1 gelijkspel > 3,75

Waar kun je sc Heerenveen – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax is zondagmiddag vanaf 14.30 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?