Feyenoord kende een prima eerste seizoenshelft, maar kan zomaar met zeven punten achterstand op koploper PSV de winterstop in gaan. Woensdag wacht als afsluiter de uitwedstrijd bij Heerenveen, en in Friesland verloren de Rotterdammers in 2021 al twee keer!

SC Heerenveen – Feyenoord
Eredivisie
22 december 2021
18.45 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Feyenoord verloor eind januari voor de competitie en een halve maand later in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker in het Abe Lenstra Stadion. Vooral die laatste nederlaag zal in Rotterdam nog niet vergeten zijn. Feyenoord leidde met 1-3 toen aanvoerder Steven Berghuis rood kreeg, waarna Heerenveen in de laatste tien minuten drie keer scoorde. De uitslag paste in het rijtje doelpuntrijke duels tussen beide clubs in Friesland. De afgelopen tien edities werd zeven keer minstens drie keer gescoord en naast de 4-3 waren er ook uitslagen van 2-5 en 3-5 te noteren. Krijgen we ook dit keer een doelpuntenfestijn? Scoren beide teams in beide helften, pak jij maar liefst 13 keer je inleg!

WEDTIP
1e/2e helft beide teams scoren > 13.00

De wedstrijd in Heerenveen volgt voor Feyenoord op de nederlaag tegen Ajax in de competitie en de bekeruitschakeling tegen FC Twente. En ook de competitiewedstrijd tegen FC Groningen (0-0) leverde vorige week geen overwinning op voor de Rotterdammers. Met een vierde opeenvolgende wedstrijd zonder zege zal weinig meer over zijn van het goede gevoel van de eerste seizoenshelft. Komt Feyenoord woensdag in de problemen, dan zullen de ogen weer gericht zijn op Cyriel Dessers. De spits was dit seizoen met late treffers al meerdere keren van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Flikt Dessers het in de laatste wedstrijd voor de winterstop weer? Het levert jou een heerlijk kerstcadeautje op!

WEDTIP
Dessers scoort laatste doelpunt 2e helft > 6.00

Waar kun je SC Heerenveen – Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord is woensdag vanaf 18.45 uur live te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots