Voorspelling SC Heerenveen – PSV: Eindhovenaren op bezoek bij Friese angstgegner!

Abe Lenstra Stadion - TOTO

Hoewel PSV gebukt gaat onder een enorme blessuregolf, is op de resultaten van de ploeg van Roger Schmidt de laatste weken weinig aan te merken. Zondag wacht een nieuwe krachtproef op bezoek bij SC Heerenveen, waar PSV al 10 jaar niet wist te winnen.SC Heerenveen – PSV
Eredivisie
28 november 2021
16.45 uur, Abe Lenstra Stadion, Heerenveen

BEKIJK ALLE WEDOPTIESOok tegen Sturm Graz brak het ontbreken van verschillende basisspelers PSV niet op. Noni Madueke, Eran Zahavi, Cody Gakpo en Philip Max; allen waren ze niet inzetbaar maar de Eindhovenaren boekten gewoon een 2-0 zege. En daarmee werd Europees voetbal na de winterstop veiliggesteld, de vraag is alleen nog in welke competitie dat zal zijn. Bij een goed resultaat in de laatste wedstrijd tegen Real Sociedad wacht een langer verblijf in de Europa League, bij een nederlaag in Spanje de Conference League.

Ook in de Eredivisie leidde de blessuregolf nog niet tot puntenverlies, maar nu wacht de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Tien jaar geleden, december 2011 om precies te zijn, won PSV voor het laatst een competitiewedstrijd in het Abe Lenstra Stadion. Daarna werd vier keer verloren en vier keer gelijkgespeeld. Opvallend: van de laatste vier onderlinge duels tussen beide clubs eindigde vier wedstrijden in 2-2. Zondag weer?

WEDTIP
Correct score 2-2 > 12,00
Met Madueke, Zahavi en Gakpo mist Schmidt zijn complete eerste keus in de aanval. Hun afwezigheid wordt opgevangen door Ritsu Doan, Carlos Vinícius en Bruma. Tegen Sturm Graz zorgden de Braziliaan en de Portugees voor de treffers en was Doan belangrijk met een fraaie assist bij de 2-0. Tegen SC Heerenveen zal Schmidt hoogstwaarschijnlijk opnieuw een beroep op dit drietal doen. Met onze voorspelling van een gelijkspel in het achterhoofd, is het interessant te kijken wie er namens de Eindhovenaren gaan scoren. Man in vorm is Bruma, die tegen Sturm Graz zijn vierde treffer in drie wedstrijden maakte. Een gelijkspel in combinatie met een nieuwe goal van de Portugees levert je liefst 17 keer je inleg op!

WEDTIP
Bruma scoort en speelt gelijk > 17.00

Waar kun je SC Heerenveen – PSV zien op tv?

De wedstrijd SC Heerenveen – PSV wordt zondagmiddag vanaf 16.45 uur live uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN. De voorbeschouwing begint een halfuurtje eerder.Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots
HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!