Voorspelling Schotland – Oekraïne: kunnen Oekraïeners landgenoten een glimlach geven?

Oekraïne fans | TOTO

Naast de Nations League en de Finalissima staan deze week ook de laatste Europese play-off duels voor het WK op het programma. Woensdagavond maken Schotland en Oekraïne uit welk land zondag tegen Wales mag strijden om het laatste WK-ticket.

Schotland – Oekraïne
Play-offs WK-kwalificatie
1 juni 2022
20.45 uur, Hampden Park, Glasgow (Sch)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Het duel wordt natuurlijk overschaduwd door de oorlog die Oekraïne teistert. Maar ondanks die oorlog wordt er woensdag dus gewoon gevoetbald. De vraag is hoe de ploeg van Oleksandr Petrakov voor de dag gaat komen in Glasgow. De spelers die bij buitenlandse ploegen spelen hebben doorgetraind en -gespeeld, maar voor de spelers die bij clubs in eigen land onder contract staan is dat anders. De competitie ligt al sinds december stil. En ook in het hoofd zal er woensdagavond een en ander meespelen bij de Oekraïners.

Maar dat betekent niet dat Oekraïne kansloos is tegen Schotland. Ook voor de thuisploeg zal het lastig zijn de focus op het duel te bewaren, met alles eromheen. En de spelers van Oekraïne zullen hun landgenoten in deze barre tijden maar wat graag ‘een glimlach voor een paar seconden’ willen geven, zoals Oleksandr Zinchenko het verwoordde. De ster van Manchester City noemde het duel tegen de Schotten een van de belangrijkste in zijn leven, en zei ook nog dat over motivatie niet gesproken hoeft te worden.

De laatste twee duels van de Schotten, vriendschappelijk tegen Polen en Oostenrijk, eindigden in een gelijkspel en dat zien we gegeven alle omstandigheden ook nu wel gebeuren. Word het daarbij geen 0-0, pak je 4,4 keer je inleg!

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 4.40

Waar kun je Schotland – Oekraïne zien op tv?

De wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne is woensdagavond vanaf 20.45 uur te zien bij ZIGGO Sports Select.
Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!