Na een afwezigheid van 23 jaar keert Schotland terug op een eindtoernooi. In groep D nemen de Schotten het bij hun rentree maandag op tegen Tsjechië en kansloos zijn ze allesbehalve!

Schotland – Tsjechië
Groep D EK 2020
14 juni 2021
15.00 uur, Hampden Park, Glasgow (SCH)
Bekijk het speelschema van groep D

Zet in & win!

Dat Schotland van de partij is op het EK 2020, mag een klein wonder genoemd worden. In de kwalificatiereeks verloor de Tartan Army vijf keer maar werd het toch derde, waardoor het zich plaatste voor de play-offs. Daarin werd eerst na strafschoppen afgerekend met Israël, en ook tegen het sterker geachte Servië kwam het aan op penalty’s. Keeper David Marshall kroonde zich tot held van Schotland door de vijfde strafschop van de Serviërs te stoppen. Na tien gemiste toernooien zijn de Schotten er deze zomer dus eindelijk weer eens bij. Europees kampioen zullen ze niet worden, maar een plek in de achtste finales is niet uitgesloten. In de Nations League won Schotland twee keer van Tsjechië en wij denken dat het maandag op het eigen Hampden Park opnieuw gaat gebeuren.

WEDTIP
Schotland wint de wedstrijd > 2.85

In de thuiswedstrijd in de Nations League versloeg Schotland Tsjechië in oktober vorig jaar met 1-0. In Olomouc was het een maand eerder 1-2 voor de Schotten geworden. Twee kleine overwinningen dus, en zo boekt Schotland wel vaker de zeges. Van alle wedstrijden die het sinds het EK van 2016 wist te winnen deed het dat bij meer dan de helft met één doelpunt verschil. Alleen tegen de echte dreumesen schieten de Schotten nog wel eens uit de slof. Het valt daarom niet te verwachten dat bij de openingswedstrijd van het EK, waarin de belangen uiteraard groot zijn, er ineens een ruime overwinning voor Schotland te noteren gaat vallen. Wint Schotland ook nu weer met één doelpunt verschil? Het levert je ruim vier keer je inleg op!

WEDTIP
Schotland wint met één doelpunt verschil > 4.20

Waar kun je Schotland – Tsjechië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Schotland – Tsjechië is maandagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

Voorspelling groep D

Lees ook onze voorspelling voor groep D.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots