Voorspelling Shakhtar – Feyenoord: zetten Rotterdammers eerste stap naar kwartfinale?

Europa League - TOTO

Kan Feyenoord ook dit seizoen hoge ogen gooien in Europa? Na de finaleplek in de Conference League hoopt de ploeg van Arne Slot zo’n zelfde kunststukje te herhalen in de Europa League. Maar de weg naar succes is nog lang. Eerst moet Feyenoord in de achtste finale zien af te rekenen met Shakhtar Donetsk. Lees onze voorspellingen en wedtips voor de heenwedstrijd.

Shakhtar Donetsk – Feyenoord
Achtste finale Europa League
9 maart 2023
21.00 uur, Stadion Wojska Polskiego, Warschau (Pol)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het had niet veel gescheeld of Feyenoord was Europees uitgeschakeld geweest. In Poule F konden bij het ingaan van de laatste speelronde alle vier de clubs nog door, maar alle clubs konden ook nog naast overwintering grijpen. Iedereen eindigde uiteindelijk op 8 punten, waarmee het doelsaldo de doorslag moest tegen. Daardoor gingen Feyenoord (+4) en Midtjylland (+4) door ten koste van Lazio Roma (-2) en Sturm Graz (-6). Omdat de Rotterdammers één goal meer maakten dan de Denen, plaatsten zij zich als groepswinnaar voor de achtste finales. Daarin treft Feyenoord met Shakhtar Donetsk een ploeg waarvan het Europese lot ook aan een zijden draadje hing. In de tussenronde tegen Stade Rennes zegevierden de Oekraïners pas na strafschoppen.

Het is lastig de kracht van Shakhtar goed in te schatten. Treffend zijn daarvoor twee wedstrijden in de Champions League van eerder dit seizoen. De 13-voudig Oekraïens kampioen won knap met 1-4 bij RB Leipzig, maar ging het in eigen huis met 0-4 ten onder tegen datzelfde Leipzig. Wat buiten kijf staat, is dat Shakhtar defensief met flinke problemen kampt. Trainer Igor Jovicevic gaf aan dat hij nog maar twee fitte verdedigers in zijn selectie heeft. Feyenoord moet in staat worden geacht daarvan te profiteren.

WEDTIP
Feyenoord wint met 0-1, 0-2 of 0-3 > 4,00

Eerder dit seizoen besliste Feyenoord vaak wedstrijden in de eerste helft. Maar de laatste weken blinken de mannen van Slot juist meer uit in de slotfase van een wedstrijd. Zowel tegen AZ, sc Heerenveen als FC Groningen trok Feyenoord de overwinning naar zich toe door late goals. Een prima quotering voor als de Rotterdammers wederom in de tweede helft toeslaan.

WEDTIP
Meeste Feyenoord-goals in tweede helft > 2,40

Waar kun je Shakhtar Donetsk – Feyenoord zien op tv?

De wedstrijd tussen Shakhtar en Feyenoord is donderdagavond vanaf 21.00 uur live te zien op Veronica en ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?