Na de eerste poulewedstrijden staat Spanje op één punt, Polen heeft er nul. We mogen dus wel stellen dat de onderlinge confrontatie een belangrijke pot wordt! Maar wie trekt er in Sevilla aan het langste eind?

Spanje – Polen
Groep E EK 2020
19 juni 2021
21.00 uur, Estadio de La Cartuja, Sevilla (Spa)

Bekijk het speelschema van groep E

SPEEL MEE!

Het was een klein wonder dat Spanje niet wist te winnen van Zweden. De drievoudig Europees kampioen had maar liefst 86% balbezit, en was ondanks een aantal goede kansen toch niet in staat tot scoren te komen. Zweden kreeg zelfs nog een aantal mogelijkheden op winst. Het bleef uiteindelijk bij 0-0. We kunnen ons bijna niet voorstellen dat Spanje wéér alle kansen op zeep helpt en wéér zonder drie punten het veld afstapt. Zien we Álvaro Morata, die een aantal keer heel dichtbij een doelpunt was, nu wel terug op het scorebord?

WEDTIP
Morata scoort en Spanje wint > 2,25

Voor Polen liep het eerste groepsduel uit op een nachtmerrie. De ploeg van bondcoach Paulo Sousa begon als favoriet tegen Slowakije. De Slowaken kwamen echter op 1-0 door een eigen doelpunt van keeper Wojciech Szczęsny. Net na rust lukte het Polen nog op gelijke hoogte te komen, waarna het helemaal mis ging. Sterkhouder Grzegorz Krychowiak kreeg rood, en enkele minuten later zette Slowakije de 2-1 eindstand op het scorebord. Zelfs superspits Robert Lewandowski kon hier niets meer aan veranderen. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat de Bundesliga-topscorer weer geen doel treft. Genoeg voor de winst zal het dus niet zijn, is onze voorspelling.

WEDTIP
Lewandowski maakt een doelpunt > 3,10

Waar kun je Spanje – Polen zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Spanje – Polen is zaterdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Voorspelling groep E

Lees ook onze voorspelling voor groep E.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots