Voorspelling topscorer WK 2022: weer Kane, een Fransman of Messi?

WK 2022 | TOTO

Het bezorgt iedereen die een WK-poule invult altijd hoofdbrekers: wie wordt er topscorer? Soms is het een voor de hand liggende naam. Soms is het iemand waar niemand rekening mee hield. Lees hier welke spelers in onze ogen de grootste kans maken om topscorer van het WK 2022 te worden.

WIE WORDT ER VOLGENS JOU TOPSCORER?

Harry Kane (Engeland)

Interlands: 75
Goals: 51
Bijzonder feitje: topscorer WK 2018 (zes goals)
Quotering: 8,50

Volgens onze quoteringen is Harry Kane de belangrijkste kandidaat om dit WK topscorer te worden. De spits van Tottenham Hotspur slaagde er vier jaar geleden al in die individuele titel in de wacht te slepen. In 2018 werd Kane met Engeland vierde. In die fase van het toernooi zullen de Three Lions weer moeten geraken wil de Engelse aanvoerder weer een gooi doen naar de topscorerstitel. De vraag is of dat realistisch is. De wereldkampioen van 1966 is nogal uit vorm. Bovendien beleeft Kane niet zijn allerbeste seizoen. Weliswaar maakte de 29-jarige aanvaller al twaalf goals in de Premier League, maar in Europa is de teller voorlopig blijven steken op één. Ook in het nationale team heeft Kane deze jaargang nog maar één treffer gemaakt.

Kylian Mbappé (Frankrijk)

Interlands: 59
Goals: 28
Bijzonder feitje: regerend wereldkampioen met Frankrijk
Quotering: 10,00

Een van de allerbeste aanvallers van dit moment is Kylian Mbappé. De Fransman rijgt dit seizoen de doelpunten weer aaneen. In alle competities scoorde de speler van Paris Saint-Germain negentien keer in twintig wedstrijden. Voor Mbappé geldt hetzelfde als voor Kane; beiden komen voor een land uit dat niet tot de absolute topfavorieten behoort. Frankrijk is weliswaar de regerend wereldkampioen, maar het team is behoorlijk uit vorm en mist met onder andere Paul Pogba en N’Golo Kanté zeer belangrijke krachten. Wij slaan Les Blues nét iets hoger aan dan Engeland, en voorspellen daarom dan ook dat Mbappé boven Kane op de topscorerslijst terecht komt.

Karim Benzema (Frankrijk)

Interlands: 97
Goals: 37
Bijzonder feitje: speelt pas zijn tweede WK
Quotering: 11,00

Afgelopen seizoen kende Karim Benzema het beste seizoen uit zijn rijke carrière. De 34-jarige spits van Real Madrid maakte in alle competities 44 goals in 46 duels. Daarmee had de Fransman een groot aandeel in de gewonnen Spaanse titel en natuurlijk ook de Champions League-zege. Na de zomer is het kommer en kwel bij Benzema. Vooral vanwege een spierblessure kwam hij tot slechts twaalf optredens voor de Koninklijke. De vraag is of dit WK niet te vroeg komt. Wat wel in Benzema’s voordeel spreekt, is dat hij relatief fris is gezien het beperkte aantal wedstrijden die hij speelde. Dat gaat in onze ogen niet genoeg zijn om op zijn tweede WK (Benzema deed alleen mee aan het WK van 2014. In 2010: gepasseerd. In 2018: verbannen uit nationale ploeg) topscorer te worden.

Lionel Messi (Argentinië)

Interlands: 165
Goals: 91
Bijzonder feitje: maakte ‘slechts’ zes WK-goals
Quotering: 12,00

Lionel Messi is misschien wel de beste voetballer van deze eeuw. De Argentijnse superster kwam dan ook al op vier WK’s in actie. Dat hij op die eindtoernooien maar zes goals maakte (zelfs ondanks de finaleplek in 2014) past eigenlijk niet bij de status van Messi. Het is een belangrijke reden waardoor zijn quotering als WK-topscorer van 2022 relatief hoog is. Alle voortekenen wijzen erop dat dit zomaar eens het toernooi van de aanvaller van PSG kan worden. Voor zijn club heeft de 35-jarige speler deze jaargang al vaker gescoord dan in het hele vorige seizoen bij elkaar. Bovendien verkeert Argentinië in bloedvorm. Er werd al 36 keer op rij niet verloren. Kan Messi met La Albiceleste die ene ontbrekende prijs binnenhalen en verovert hij dan ook gelijk de topscorerstitel?

Neymar (Brazilië)

Interlands: 121
Goals: 75
Bijzonder feitje: minder WK’s dan Messi, evenveel goals
Quotering: 15,00

Neymar staat aan de vooravond van zijn derde WK. Op de voorgaande twee scoorde de Braziliaan in totaal zes keer. Dat is even vaak als Messi, maar de Argentijn had daar twee WK’s meer voor nodig. Wij verwachten dat de speler van Paris Saint-Germain wel een aantal goals aan zijn totaal gaat toevoegen. Neymar’s Brazilië wordt door velen immers gezien als de belangrijkste gegadigde voor de wereldtitel. En hoe verder een land komt, hoe groter de kans dat uit zo’n team ook de topscorer komt. Wij denken dat Neymar een goede kans maakt voor die titel, maar schrijven Messi net wat hoger aan.

Outsiders topscorerstitel

Cristiano Ronaldo (Portugal)

Quotering: 17,00

Romelu Lukaku (België)

Quotering: 20,00

Lautaro Martinez (Argentinië)

Quotering: 25,00

Memphis Depay (Nederland)

Quotering: 25,00

 

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!