Voorspelling etappe 10 Tour de France: kansen voor Mollema!

Tour de France - TOTO

Een klassieke rit voor aanvallers. Zo mogen we de tiende etappe van de Tour de France wel omschrijven. Voordat woensdag de echte Alpen-reuzen opdoemen, moet het peloton in de rit van dinsdag vier heuvels bestijgen, waarvan de laatste het pittigst is; aankomst op een col van tweede categorie. Kan Bauke Mollema in Megève zijn slag slaan?

Etappe 4 Tour de France
12 juli
148,1 km, Morzine – Megève

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Mollema begon met veel vertrouwen aan deze Tour. Tegen alle verwachtingen in wist hij beslag te leggen op de Nederlandse titel tijdrijden. Maar die goede benen van toen had de Groninger niet de afgelopen dagen. Dat kwam vooral door wat lichte verkoudheidsklachten. Zondag ging het al een stuk beter, getuige Mollema’s pogingen om in de juiste ontsnapping te zitten. Dat lukte hem helaas niet. De etappe van dinsdag biedt hopelijk meer kansen. De verwachting is dat de klassementsmannen hun kruit nog niet gaan verschieten met een paar zware dagen voor de boeg. De kans is dus groot dat er een groepje vooruit blijft. Het profiel van de rit lijkt op het lijf geschreven van Mollema met naast de col van tweede categorie nog een klim van de derde categorie en twee van de vierde. In ongeveer zo’n zelfde soort rit pakte de renner van Trek vorig jaar al een etappeoverwinning. De concurrentie zal niet mals zijn voor Mollema. Mannen als Lennard Kämna, Thibaut Pinot, Alberto Bettiol en Dylan Teuns azen ook op de ritzege. Wij voorspellen echter Hollands Glorie. Je kunt maar liefst dertig keer(!) je inleg terugverdienen als Mollema als eerste de finish passeert.

Mollema wint etappe > 30,00

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Waar kun je de Tour de France zien op tv?

De NOS zendt de Tour de France van begin tot eind uit, net als Sporza en Eurosport dat doen. Hoe laat de uitzendingen beginnen verschilt van dag tot dag.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN & WIN! HOE WERKT HET?