Het verhaal van Denemarken tijdens dit EK blijft bijzonder. Na het uitvallen van Christian Eriksen en twee nederlagen leek het uitgespeeld. Maar een wederopstanding volgde en met een 4-0 zege op Wales werd de kwartfinale bereikt. Over Tsjechië als tegenstander mag niet geklaagd worden, maar de Tsjechen schakelden Oranje uit dus de Denen mogen aan de bak!

Tsjechië – Denemarken
Kwartfinale EK
3 juli 2021
18.00 uur, Olympisch Stadion, Bakoe (Aze)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Viel Wales zo tegen of was Denemarken zo goed? Voor beiden valt iets te zeggen. Sinds de Europees kampioen van 1992 met de rug tegen de muur stond, is het gaan presteren. De laatste poulewedstrijd tegen Rusland werd met 4-1 gewonnen, wat voldoende bleek voor de achtste finale. Daarin kreeg dus ook Wales vier goals om de oren. Kan Denemarken dat kunststukje herhalen tegen Tsjechië? Wij denken van niet. De bedwinger van Nederland kreeg dit EK nog maar twee goals tegen in vier duels. Als de ploeg van bondscoach Kasper Hjulmand twee keer scoort, zou dat dus zeker niet slecht zijn.

WEDTIP
Denemarken scoort meer dan 1,5 keer > 2,35

Hij kwam nog niet echt in de plannen van zijn coach voor, maar vanwege een blessure van Yussuf Poulsen mocht Kasper Dolberg opeens opdraven tegen Wales. De voormalig Ajacied beschaamde het vertrouwen van Hjulmand niet. Dolberg maakte de eerste twee doelpunten in de Johan Cruijff Arena, waarmee hij Denemarken een enorme dienst bewees. Het is bijna niet voor te stellen dat de speler van Nice weer op de bank plaats moet nemen. En scoort Dolberg dan ook weer? Wij voorspellen van wel!

WEDTIP
Dolberg scoort en wint > 4,50

Waar kun je Tsjechië – Denemarken zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Tsjechië – Denemarken is zaterdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots