Voorspelling Tunesië – Australië: wie houdt hoop op de achtste finales levend?

Tunesië - Australië - TOTO

Op de tweede speeldag van Groep D van het WK 2022 staan Tunesië en Australië tegenover elkaar. De Afrikanen wisten in hun eerste wedstrijd knap gelijk te spelen tegen Denemarken. De Socceroos verloren kansloos van Frankrijk en moeten zaterdag dus winnen om zicht te houden op de volgende ronde. Maar is dat ook realistisch? Lees hier onze voorspellingen en wedtips voor dit duel.

Tunesië – Australië
Groep D WK 2022
26 november 2022
11.00 uur, Khalifa International Stadion, Doha

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Voorafgaand aan het WK werd Tunesië door vele voetbalkenners opgeschreven als mogelijke verrassing. Met een aantal spelers uit grote competities, zoals centrale verdediger Dylan Bronn (Salernitana, Serie A) en aanvaller Wahbi Khazri (Montpellier, Ligue 1) zou er wel iets mogelijk moeten zijn. Bovendien haalde het land afgelopen winter nog de kwartfinale op de Afrika Cup en in oefeninterlands werden onder andere Chili en Japan verslagen. Tegen Denemarken toonde Tunesië aan inderdaad een ploeg te zijn om rekening mee te houden. Het lukte de halve finalist van afgelopen EK geen gaatje te vinden in de Tunesische defensie. Het werd 0-0. Omdat Australië een stuk minder voor de dag kwam tegen regerend wereldkampioen Frankrijk, denken we dat de Noord-Afrikanen goede kans maken om zaterdag te winnen.

WEDTIP
Tunesië wint > 2,13

Koning van de tweede helft

We hebben de laatste acht interlands van Tunesië onder de loep genomen. Daarin scoorde de ploeg van bondscoach Jalel Kadri dertien keer. Wat aan al die doelpunten opvalt, is dat er maar liefst elf na de rust vielen. Het zou dus niet zo vreemd zijn als Tunesië ook tegen Australië in de tweede helft toeslaat. En dat kan jou nog een leuk zakcentje opleveren. Als de eenmalig Afrikaans kampioen de tweede helft namelijk wint, kun jij jouw inleg ruim verdubbelen!

WEDTIP
Tunesië wint tweede helft > 2,48

Waar kun je Tunesië – Australië zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Tunesië en Australië is zaterdagochtend vanaf 11.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?