Eindelijk! Het lange wachten is voorbij, vrijdag begint het EK 2020 dan echt. In Rome bijten Turkije en Italië het spits af. Kunnen de Turken stunten, of beginnen de Italianen goed aan het toernooi?

Turkije – Italië
Groep A EK 2020
11 juni 2021
21.00 uur, Stadio Olimpico, Rome (ITA)
Bekijk het speelschema van groep A

Zet in & win!

Openingswedstrijden hebben net als finales de naam altijd saai te zijn. Maar is dat wel zo? Op het WK 2018 walste Rusland met 5-0 over Saoedi-Arabië heen en twee jaar eerder was Frankrijk-Roemenië (2-1) een van de spaarzame aantrekkelijke wedstrijden in de groepsfase van het EK. Sinds die groepsfase in 1980 werd geïntroduceerd op de EK-eindronde eindigde de openingswedstrijd nog nooit in een doelpuntloos gelijkspel. Opvallend is dat in zeven van de tien openingsduels beide teams tot scoren kwamen. Gebeurt dat vrijdag weer? Je verdubbelt er ruim je inzet mee!

WEDTIP
Beide teams scoren > 2.32

Bij de openingswedstrijd is natuurlijk ook altijd de vraag wie de boeken in gaat als eerste doelpuntenmaker van het toernooi. In 2016 ging die eer naar Olivier Giroud, in 2012 naar Robert Lewandowski. Wie wordt het dit jaar? Bij de Italianen zullen de ogen gericht zijn op Ciro Immobile. De spits van Lazio Roma maakte in de laatste oefenwedstrijd tegen Tsjechië (4-0 overwinning) de eerste treffer en lijkt zeker van zijn basisplaats. Scoort Turkije eerst, dan rekenen we op Burak Yilmaz. Net als Immobile maakte de 35-jarige routinier de eerste goal in de laatste oefenwedstrijd van zijn land, en we kennen in Nederland Yilmaz maar al te goed als goalgetter. Voor wie ga jij?

WEDTIPS
Ciro Immobile scoort eerste doelpunt > 3.40
Burak Yilmaz scoort eerste doelpunt > 10.50

Waar kun je Turkije – Italië zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Turkije – Italië is vrijdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 20.30 uur.

Voorspelling groep A

Lees ook onze voorspelling voor groep A.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots