Na ruim vier maanden mogen we ons weer opmaken voor interlands! In aanloop naar het EK dit keer geen waslijst aan oefenduels, maar wedstrijden voor de WK-kwalificatie. Voor Nederland een pittige start: een uitwedstrijd tegen Turkije.

Turkije – Nederland
WK-kwalificatie groep G
24 maart 2021
18.00 uur, Atatürk Olympisch Stadion, Istanbul (Tur)

Na een matig begin onder bondscoach Frank de Boer met een nederlaag en drie gelijke spelen, lijkt het Nederlands Elftal langzaam maar zeker te groeien naar de juiste EK-vorm. Want de laatste twee interlands werden gewonnen van respectievelijk Bosnië-Herzegovina en Polen. Met Turkije een nieuwe test voor Oranje. De Turken staan weliswaar achttien plekken lager op de FIFA-ranking, maar hebben een paar aardige spelers in de gelederen zoals Hakan Çalhanoğlu (AC Milan) en Merih Demiral (Juventus). Bovendien ging Nederland de laatste keer in Turkije (2015) met 3-0 onderuit. In waarschijnlijk de lastigste wedstrijd in de poule zou een gelijkspel een prima resultaat zijn.

WEDTIP
Gelijkspel en minder dan 3,5 goal > 4.25

De Boer heeft het Nederlands Elftal inmiddels zes interlands onder zijn hoede gehad. Opvallend is dat in maar liefst vier van die wedstrijden Oranje op achterstand kwam. De veerkracht is duidelijk aanwezig, want van die vier duels ging er slechts één verloren. Zoals we hierboven al aangaven, ook nu zien wij Nederland niet verliezen. Op een 1-0 achterstand komen, lijkt wél realistisch.

WEDTIP
Gelijkspel en Turkije scoort eerste doelpunt > 8.65

Eigenlijk is hij altijd belangrijk voor Oranje, maar de laatste twee interlands uitte zich dat ook in belangrijke doelpunten. Met twee goals tegen Bosnië-Herzegovina en de winnende treffer tegen Polen is Georginio Wijnaldum van onschatbare waarde voor de ploeg van De Boer. Maakt de Liverpool-middenvelder tegen Turkije de eerste goal voor Nederland? Dan kun jij ruim vijf keer je inleg pakken!

WEDTIP
Wijnaldum scoort eerste goal Nederland > 5.50

Waar kun je Turkije – Nederland zien op tv?

Turkije – Nederland is woensdag vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 17.25 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots