Een overwinning, daar snakken Turkije en Wales naar in groep A. De Turken verloren hun eerste duel redelijk kansloos van Italië. De Welshmen kwamen niet verder dan 1-1 tegen Zwitserland. Bij een zege zou een beide landen de achtste finale kunnen ruiken. Gaat dat ook gebeuren?

Turkije – Wales
Groep A EK 2020
16 juni 2021
18.00 uur, Olympisch Stadion, Bakoe (Aze)

Bekijk het speelschema van groep A

SPEEL MEE!

Drie schoten, waarvan geen enkele tussen de palen. 36 procent balbezit. Het waren geen bemoedigende statistieken van Turkije tegen Italië. En dat terwijl de ploeg van bondscoach Şenol Güneş tegen Nederland nog had bewezen weinig problemen te hebben met goals maken (4-2 winst). Wij kunnen ons dan ook bijna niet voorstellen dat Turkije tegen Wales weer het net niet vindt. Gaat de kwelgeest van Oranje, Burak Yilmaz, daarvoor zorgen? Een lekkere quotering voor als hij de eerste Turkse treffer maakt.

WEDTIP
Burak Yilmaz scoort eerste doelpunt Turkije > 3,60

Waren de statistieken van Turkije niet om over naar huis te schrijven, die van Wales konden ook een stuk beter. Tegen Zwitserland schoot de formatie van bondscoach Rob Page slechts twee maal op doel. Eén daarvan was wel raak. Met een 1-1 kwamen de Welshmen goed weg, want de Zwitsers waren de bovenliggende partij. De goal kwam op naam van spits Kieffer Moore. Wij verwachten nu wel iets van Gareth Bale, de man die bij het vorige EK een belangrijk aandeel (drie doelpunten) had in de halve finaleplek voor Wales. Een fijne Price Boost van een goal van Bale in combinatie met een doelpunt van Yilmaz.

WEDTIP
Yilmaz en Bale scoren > was 7,50, nu 9,00

Onze voorspelling is dat het bij goals voor bovenstaande matadoren blijft. En ja, dat betekent dus een gelijkspel. Inzetten op een remise kan je ruim drie keer inleg opleveren!

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,10

Waar kun je Turkije – Wales zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Turkije – Wales is woensdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep A

Lees ook onze voorspelling voor groep A.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots