Op de laatste speeldag van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker drie duels met daarin drie clubs uit de Eredivisie. Cambuur ontvangt NEC en SC Heerenveen krijgt de amateurs van De Treffers op bezoek.

Cambuur – NEC: verrassende promovendi tegenover elkaar
18.00 uur, Cambuur Stadion, Leeuwarden

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Toen Cambuur en NEC afgelopen lente promoveerden naar de Eredivisie, zal toch niemand in Leeuwarden en Nijmegen hebben gedacht dat hun club halverwege stevig in de middenmoot zou staan. Maar NEC is na 16 duels keurig 12e, Cambuur zelfs 7e. Al zal bij NEC toch wat minder enthousiast naar de huidige klassering gekeken worden. De ploeg van Rogier Meijer zit in een dip en won sinds eind oktober geen wedstrijd meer. De laatste drie duels werden verloren. Cambuur kent juist een ongekend sterke periode, en won zes van de laatste zeven wedstrijden. Waaronder met 2-3 op bezoek bij NEC, twee weken geleden. Op basis van het vormpeil verwachten we een overwinning voor de thuisploeg.

WEDTIP
Cambuur wint > 2.07

Heerenveen – De Treffers:
21.00 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

We willen het sprankje hoop op een bekerstunt, dat bij De Treffers ongetwijfeld zal leven, niet meteen wegnemen, maar de geschiedenis leert dat Heerenveen zich maar zelden laat verrassen in de TOTO KNVB Beker. In vier van de laatste vijf jaar meldden de Friezen zich bij de laatste acht, twee keer daarvan bij de beste vier. Maar in de vorige ronde ging het bijna mis. In Amsterdam won de bekerwinnaar van 2009 ternauwernood van de amateurs van AFC. Mocht er toen sprake zijn geweest van onderschatting, dan zal dat donderdag toch wel anders zijn. Geen goede voortekenen dus voor De Treffers, de nummer acht van de Tweede Divisie. Wij verwachten gewoon een grote zege voor Heerenveen

WEDTIP
Heerenveen wint met handicap -3 > 3.05

Waar kun je de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zien op tv?

ESPN zendt alle wedstrijden in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker live uit. Cambuur – NEC is vanaf 18.00 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN en op hetzelfde kanaal begint om 21.00 uur Heerenveen – De Treffers.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots