De tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is in volle gang en woensdag komen 16 clubs in actie, waaronder de complete top-5 van de Eredivisie en alle clubs die in de Europa Cup actief zijn. Ajax lootte met de amateurs van Barendrecht een walk-over, wij richten ons op de vier andere wedstrijden van de topclubs.

FC Twente – Feyenoord: bekerkraker in Enschede!
18.00 uur, Grolsch Veste, Enschede

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

De absolute kraker van deze ronde. In de Grolsch Veste staan met FC Twente en Feyenoord de nummer 5 en 3 van de Eredivisie tegenover elkaar. Beide ploegen geven elkaar doorgaans geen duimbreed toe. Eind vorige maand eindigde de competitiewedstrijd in Enschede in een 0-0 gelijkspel en dat was de derde remise op rij in de onderlinge confrontaties. Het is dus geen gekke gedachte dat de wedstrijd van woensdagavond niet in reguliere speeltijd beslist gaat worden.

WEDTIP
Een gelijkspel > 4.20

AZ – Heracles Almelo: AZ veruit de beste papieren
18.00 uur, AFAS Stadion, Alkmaar

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

AZ is de belabberde seizoensstart inmiddels te boven. In de Conference League bleef de ploeg van Pascal Jansen ongeslagen en zondag werd in de Johan Cruijff Arena met 1-2 van Ajax gewonnen. Van de laatste 16 wedstrijden in alle competities verloor AZ er maar eentje. Hoe anders is de situatie bij Heracles. Dat verloor vier competitiewedstrijden op rij en blameerde zich in de eerste ronde van het bekertoernooi bijna op bezoek bij de amateurs van ASWH. Wij verwachten een makkelijke avond voor de thuisploeg.

WEDTIP
AZ wint beide helften > 3.15

Vitesse – Sparta Rotterdam: ‘heenwedstrijd’ in Arnhem
18.00 uur, Gelredome, Arnhem

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Vitesse stuitte bij de loting op Sparta en gezien de planning is dat een wonderlijke loting. Woensdagavond staan beide ploegen in de TOTO KNVB Beker tegenover elkaar in Arnhem en komende zaterdag staat de competitiewedstrijd op Het Kasteel op het programma. Met een beetje fantasie een heen- en een terugwedstrijd dus, ware het niet dat de bekerwedstrijd natuurlijk op zichzelf staat. Wij zien woensdag kansen voor de bezoekers. Vitesse is met de Europese campagne bezig aan een loodzwaar seizoen en dat werkt bij dit soort wedstrijden vaak door. En bij Sparta zullen ze na alle interne strubbelingen toe zijn aan een iets te vieren. Je krijgt bijna vijf keer je inleg terug voor een stuntje van de bezoekers!

WEDTIP
Sparta wint > 4.95

PSV – Fortuna Sittard: eenvoudige klus voor PSV
21.00 uur, Philips Stadion, Eindhoven

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

PSV treft met Fortuna Sittard een tegenstander waar het op papier weinig problemen mee zou moeten kennen. Sinds de promotie naar de Eredivisie van Fortuna in 2018 slaagden de Limburgers er in zes wedstrijden niet in een puntje af te snoepen van PSV. In Eindhoven maakte Fortuna in drie duels zelfs nog geen enkele treffer. Hoewel in bekervoetbal alles mogelijk is, en trainers niet schuwen basisspelers rust te geven, lijkt een stunt van Fortuna ver weg. Wij verwachten een regelmatige overwinning voor PSV.

WEDTIP
Correct score combinatie: PSV wint met 1-0, 2-0 of 3-0 > 2.27

Waar kun je de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker zien op tv?

ESPN zendt alle acht wedstrijden in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker woensdagavond live uit. FC Twente – Feyenoord is vanaf 18.00 uur te zien op het hoofdkanaal van ESPN, AZ – Heracles Almelo op ESPN2 en Vitesse – Sparta op het derde kanaal van de zender. PSV – Fortuna Sittard is vanaf 21.00 uur op het eerste kanaal van ESPN te zien.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots