Voorspelling Union Berlin – Ajax: gaat Ajax door naar de volgende ronde?

Ajax fans - TOTO

Ajax vecht donderdagavond in Berlijn voor de laatste kans om de tussenronde van de Europa League te overleven. De eerste wedstrijd tegen Union Berlin eindigde in een 0-0 gelijkspel en leidde tot onvrede in Amsterdam. Er werd nauwelijks gevaar gecreëerd en het spel was niet op en top. Kunnen de Amsterdammers zich herpakken?

Union Berlin – Ajax
EUFA Europa League
23 februari 2023
21.00 uur, Stadion An der alten Försterei, Berlijn

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Na de wedstrijd van vorige week is Union Berlin voor velen waarschijnlijk de favoriet om de volgende ronde te behalen. De generale repetitie afgelopen weekend had in ieder geval wel beter gekund. Union speelde namelijk thuis tegen Schalke 04, de hekkensluiter in de Bundesliga, met 0-0 gelijk. Hierdoor werden de Duitsers geen koploper in de Bundesliga. Die Eisernen zullen donderdagavond tegen Ajax dus extra gemotiveerd zijn. Wij schatten in dat Union een goede kans maakt tegen Ajax. Zeker gezien de ploeg uit Berlijn thuis vaak het net weet te vinden.

WEDTIP

Union Berlin wint en scoort als eerste > 2.35

Ajax beleefde wél een goede generale richting het duel van donderdagavond. In de Eredivisie werd Sparta Rotterdam met 4-0 opzijgezet en bij vlagen leken de Amsterdammers zelfs te ‘swingen’. Alsnog hebben ze een lastige taak om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Tijdens de heenwedstrijd werd er door Ajax geen enkele keer op goal geschoten. Daarnaast werd een goal van Union Berlin-speler Morten Thorsby (ex-Heerenveen) afgekeurd, waardoor de Amsterdammers nog goed wegkwamen.

Ajax-trainer John Heitinga zal met een plan moeten komen om aanvallend gevaarlijker te zijn dan afgelopen wedstrijd. Hierbij zal onder andere worden gekeken naar Mohammed Kudus. Hij scoorde niet alleen afgelopen weekend, maar legde er in de groepsfase van de Champions League ook vier doelpunten in. Wij achten de kans aanwezig dat hij donderdagavond voor Ajax scoort.

WEDTIP
Kudus scoort voor Ajax > 4.50

Waar kun je Union Berlin – Ajax zien op tv?

De wedstrijd tussen Union Berlin – Ajax is donderdagavond vanaf 21:00 uur live te zien op Veronica.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!