Voorspelling Uruguay – Zuid Korea: is Suárez twaalf jaar later weer de beul van Zuid-Korea?

Uruguay - Zuid-Korea - TOTO

Net als voor Cristiano Ronaldo en Lionel Messi is het WK 2022 ook het laatste internationale kunstje voor Luis Suárez. De oud-Ajacied gaat met het kleine Uruguay nog één keer proberen de wereld te verbazen. Wie doet er direct goede zaken voor het bereiken van de achtste finales?

Uruguay – Zuid-Korea
Groep H WK 2022
24 november 2022
14.00 uur, Education City, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Met een inwoneraantal van nog geen 3,5 miljoen heeft Uruguay een imponerende WK-historie. Vijf keer reikte het Zuid-Amerikaanse land tot de halve finales, twee keer werd het zelfs wereldkampioen. Daarvoor moeten we terug naar 1930 en 1950, maar de laatste halvefinaleplaats is wat minder lang geleden. In 2010 verloor Uruguay van Oranje en eindigde het uiteindelijk als vierde.Het was het eerste WK van Suárez. Aan de spits zullen altijd twee WK-momenten blijven kleven. De handsbal tegen Ghana op het WK van 2010, en natuurlijk het bijtincident tegen Giorgio Chiellini in 2014. Zijn zeven goals verdeeld over drie WK’s zijn wat minder algemeen bekend, al zullen ze in Zuid-Korea er twee nog wél herinneren. Die maakte Suárez in de achtste finale in 2010 tegen het Aziatische land.

Allerminst versleten

Suárez mag dan wel niet meer in de absolute top spelen, versleten is de inmiddels 35-jarige Uruguayaan allerminst. In juli keerde de aanvaller terug bij zijn oude liefde Nacional, die hij negentien jaar geleden had verlaten voor een avontuur bij FC Groningen. In zestien wedstrijden scoorde Suárez acht keer en bezorgde Nacional daarmee de landstitel. Wij twijfelen er niet aan dat de sluwe vos ook op het WK 2022 gaat scoren en dat zou zomaar al eens net als twaalf jaar geleden tegen Zuid-Korea kunnen zijn.

WEDTIP
Suárez maakt een doelpunt > 2.90

Hoewel we Uruguay veel sterker inschatten dan Zuid-Korea verwachten we niet dat de Zuid-Amerikanen zomaar over de Aziaten heen zullen lopen. Pakken we de voorgaande grote toernooien waar Uruguay op actief was erbij, dan zien we dat grote uitslagen zelden voor komen. Op de Copa America speelde Uruguay vijf wedstrijden waarin het vier doelpunten maakte en er twee tegen kreeg. En op het WK in 2018 won Uruguay twee van de drie groepswedstrijden met 1-0. Wordt het ook tegen Zuid-Korea een kleine overwinning?

WEDTIP
Uruguay wint en minder dan 2.5 doelpunten > 3.10

Waar kun je Uruguay – Zuid-Korea zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Uruguay en Zuid-Korea is donderdagmiddag vanaf 14.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?