Voorspelling Vitesse – AZ: blijft AZ in het spoor van de koploper?

Gelredome - TOTO

Voor AZ kan elke misstap op dit moment fataal zijn in de titelrace. De ploeg van Pascal Jansen staat derde in de Eredivisie op vijf punten achterstand van koploper Feyenoord. Het duel van vrijdagavond met Vitesse is dus een ‘must win’. Neemt AZ de drie punten mee naar Alkmaar?

Vitesse – AZ
Eredivisie
3 maart 2023
20.00 uur, GelreDome, Arnhem

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

De maand februari was een wisselvallige voor AZ. Zo werd er gelijkgespeeld bij promovendus FC Volendam en ging het vlak voor tijd met 2-1 onderuit bij Feyenoord. Op Excelsior en Cambuur werd een (simpele) zege geboekt. Dat zijn twee clubs uit het rechter rijtje. Daarin vinden we Vitesse ook terug. De formatie van Phillip Cocu maakt een moeilijk seizoen door. Dat resulteert in een dertiende plek op de ranglijst. In de laatste tien wedstrijden wisten de Arnhemmers slechts twee keer een overwinning uit het vuur te slepen. We mogen AZ dus wel als favoriet voor deze confrontatie bestempelen. Met een driepunter voor de Alkmaarders kun jij je inleg ruim verdubbelen!

WEDTIP
AZ wint > 2,12

Nog niet zo heel lang geleden stonden Vitesse en AZ ook tegenover elkaar. Om precies te zijn op 7 januari. Je zou het misschien niet verwachten, maar beide teams hielden elkaar in het AFAS Stadion in evenwicht: 1-1. Het is daarom zeker geen uitgemaakte zaak dat AZ een eenvoudige zege boekt. Sterker nog, de laatste keer dat de Noord-Hollanders in de GelreDome wonnen was in 2017. Het kan dus zomaar eens een lastige avond worden voor AZ, dat volgens ons wel met de overwinning aan de haal gaat.

WEDTIP
AZ wint en Under 2,5 goal > 5,00

Waar kun je Vitesse – AZ zien op tv?

De wedstrijd tussen Vitesse en AZ is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN 2.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?