Voorspelling Vitesse – AZ: de jacht op het laatste Europese ticket

Vitesse - TOTO

Vitesse en AZ gaan onderling uitmaken wie het laatste Europese ticket bemachtigt. Weliswaar is het ‘slechts’ om een plekje in de tweede voorronde van de Conference League, maar na zo’n lang seizoen met lege handen staan, wil geen van beiden. TOTO Extra blikt vooruit op de heenwedstrijd in Arnhem.

Vitesse – AZ
Finale play-offs
26 mei 2022
20.00 uur, GelreDome, Arnhem

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Vitesse en AZ hebben tijdens deze play-offs laten zien over een hoop veerkracht te beschikken. De Alkmaarders gaven in de heenwedstrijd tegen sc Heerenveen een 0-2 voorsprong uit handen (3-2 voor de Friezen). Dankzij een 2-0 overwinning in eigen huis lukte het AZ toch door te stoten naar de finale. Vitesse moest zelfs terugkomen van twee goals achterstand nadat het bij FC Utrecht een 3-1 nederlaag incasseerde. Via een verlenging in de GelreDome dwong de formatie van Thomas Letsch ook een plekje in de eindstrijd af. Het moge duidelijk zijn dat beide teams weinig moeite hebben met scoren, maar ook de nodige tegentreffers krijgen. Onze voorspelling is dat het zomaar een doelpuntrijk duel kan worden.

WEDTIP
Aantal goals Over 3,5 > 3,10

Vitesse en thuiswedstrijden; het is dit seizoen niet altijd een succesvolle combinatie gebleken. De Arnhemmers gingen in eigen huis onder andere tegen degradant Willem II, Sparta en RKC Waalwijk onderuit. Het kan een hoopvolle statistiek zijn voor AZ. Daarnaast eindigden de mannen van Pascal Jansen in de competitie tien punten boven Vitesse. Wat ons betreft genoeg factoren die in het voordeel van AZ spreken.

WEDTIP
AZ wint > 2,37

Waar kun je Vitesse – AZ zien op tv?

De play-off wedstrijd tussen Vitesse en AZ is donderdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!