Het meest besproken team tijdens dit EK is ongetwijfeld Denemarken. De sterspeler die op het veld in elkaar zakt, nul punten na twee wedstrijden en via een klinkende overwinning in de laatste poulewedstrijd tegen Rusland alsnog naar de achtste finale. En daarin zijn de Denen zelfs favoriet tegen Wales.

Wales – Denemarken
Achtste finale EK
26 juni 2021
18.00 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Is er een voetbalsupporter te vinden die geen sympathie voor Denemarken heeft? Heel de wereld leefde met de ploeg mee toen Christian Eriksen tegen Finland een hartstilstand op het veld kreeg, die hij gelukkig overleefde. Nadat Denemarken het duel met de Finnen die avond nog afmaakte, en verloor was het de vraag of de spelers hun focus weer op het voetbal konden krijgen. Tegen België lukte dat aardig, maar bleven de Denen toch met lege handen achter. Daardoor moest Rusland verslagen worden, het liefst met grote cijfers. En dat gebeurde: 4-1. Het Parken-stadion ontplofte: door naar de achtste finale! Houdt de formatie van bondscoach Kasper Hjulmand de ‘winning mood’ vast tegen Wales?

WEDTIP
Denemarken wint en beide teams scoren > 5,00

Wij verwachten niet dat Denemarken over Wales heen walst. De Welshmen werden netjes tweede in een poule met Italië, Zwitserland en Turkije. Alleen van eerstgenoemd land werd verloren. Maar echt indruk maken? Dat deden The Dragons nog niet. Bij Wales houden ze zich ongetwijfeld vast aan het EK van vijf jaar geleden, toen het zeer verrassend de halve finale bereikte. Dat zit er dit jaar niet in. Een goaltje moet nog wel lukken tegen de Denen. Is het Gareth Bale die misschien wel zijn laatste toernooi voor Wales in ‘stijl’ afsluit?

WEDTIP
Bale scoort laatste goal Wales > 4,20

Voor de laatste wedtip richten we ons op weer op Denemarken. Bij afwezigheid van Eriksen, die van de huidige selectie de meeste goals maakte (36), was het de vraag wie nu de doelpunten zou moeten maken. De spits van RB Leipzig, Yussuf Poulsen, doet een aardige duit in het zakje. Hij scoorde al twee keer. Wij denken dat Poulsen de smaak inmiddels te pakken heeft en ook tegen Wales trefzeker is. En dat is nog met een prima quotering!

WEDTIP
Poulsen scoort in de wedstrijd > 3,80

Waar kun je Wales – Denemarken zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Wales – Denemarken is zaterdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots