Voorspelling Wales – Engeland: buren kruisen de degens

Wales - Engeland - TOTO

We hebben er waarschijnlijk allemaal naar uitgekeken: Wales – Engeland. Een echte strijd tussen twee rivaliserende buren met een geschiedenis die ver teruggaat. Op papier zijn de Engelsen favoriet, maar de Welshmen zullen tot op het bot gemotiveerd zijn, vechtend voor de laatste kans op de achtste finale. Wat gaat het worden in deze derde speelronde in de groepsfase? 

Wales – Engeland
Groep B WK 2022
29 november 2022
20.00 uur, Ahmed Bin Ali Stadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Broedertwist heeft een lange geschiedenis

Maar liefst 103 keer eerder speelden de landen tegen elkaar. De eerste wedstrijd dateert uit 1879 en misschien is het daarmee wel één van de oudste derby’s. In die onderlinge strijd trok Engeland 68 keer aan het langste eind en werd er 21 keer gelijk gespeeld. Wales wist slechts veertien keer te winnen en incasseerde in totaal 250 tegendoelpunten terwijl het maar 91 wist te scoren.

Theoretische kans 

Voor Wales zijn de voortekenen zijn niet al te rooskleurig voor de eerste zege op Engeland sinds 1984. Er werd in Poule B nog maar één punt gepakt. Dat gebeurde dankzij de late 1-1 van Gareth Bale tegen de Verenigde Staten. Het duel met Iran liep uit op een drama voor Wales. Vier minuten voor tijd moest de ploeg van bondscoach Rob Page verder met tien man vanwege een rode kaart voor doelman Wayne Hennessey. Iran profiteerde daar optimaal van, en trok de drie punten in toegevoegde tijd alsnog naar zich toe: 2-0. In theorie kan Wales nog altijd de achtste finale halen. Maar dan moet het winnen van Engeland en moet Iran – Verenigde Staten in een gelijkspel eindigen. In dat geval eindigen The Dragons en de Aziaten op vier punten, waardoor het doelsaldo doorslaggevend wordt (nu allebei -2). Zover zien wij het niet komen, want Engeland heeft simpelweg de betere ploeg.

WEDTIP
Engeland wint zonder tegendoelpunt > 2,10

Een makkelijke overwinning gaat het niet worden voor de Engelsen. De nummer vier van het vorige WK heeft nog niet steeds niet de topvorm gevonden. De 6-2 tegen Iran betekende pas de eerste zege in zeven interlands. De tweede poulewedstrijd tegen de VS werd een bloedeloze 0-0. Zeker nu Wales de laatste strohalm wil grijpen, kan het zomaar een lastige avond worden voor Engeland. Wij voorspellen een zakelijke winst.

WEDTIP
Engeland wint en Under 2,5 goal > 3,00

Waar kun je Wales – Engeland zien op tv?

De WK-wedstrijd tussen Wales – Engeland is dinsdagavond vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?