Voorspelling Wales – Iran: interessant duel voor eventuele achtste finale Oranje

Wales - Iran - TOTO

Nee, Wales tegen Iran zal vermoedelijk niet in de top-10 van meest bekeken wedstrijden van dit WK komen. Maar de wedstrijd in Groep B is wel degelijk een interessant duel en niet in de laatste plaats omdat Wales (of Iran) wel eens de tegenstander van Oranje in de achtste finales zou kunnen worden!

Wales – Iran
Groep B WK 2022
25 november 2022
11.00 uur, Ahmed Bin Ali Stadion, Ar Rayyan

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

In Nederland zullen we snel geneigd zijn Wales voor deze wedstrijd als favoriet aan te wijzen. Maar de verschillen in Poule B achter de topfavoriet Engeland zijn erg klein. Wales is de nummer 19 van de FIFA-ranking, Iran de nummer 20 en de Verenigde Staten, het andere land in deze groep, is de nummer 16 op de ranglijst. Dat de Iraniërs best wat kunnen, bewezen ze tijdens de laatste interlandperiode in september. Tegen Oranje-opponent Senegal werd met 1-1 gelijkgespeeld en van Uruguay won Iran met 1-0. De 6-2 nederlaag in de eerste poulewedstrijd tegen Engeland was fors, maar geen schande gezien de kracht van de Three Lions.

Taremi weer trefzeker?

Bij Iran kijken we natuurlijk vooral naar Alireza Jahanbakhsh. De Feyenoorder was er op de vorige twee WK’s ook al bij, waarin hij in alle wedstrijden minuten maakte. In de WK-kwalificatie was Jahanbakhsh belangrijk voor zijn ploeg. In de eerste drie wedstrijden van de tweede ronde was de oud-speler van NEC en AZ steeds trefzeker en over de gehele reeks maakte Jahanbakhsh zes doelpunten. Hij had weer een basisplek tegen Engeland, maar scoren lukte hem niet. De twee Iraanse treffers kwamen op naam van Mehdi Taremi. Niet heel vreemd, want bij zijn club FC Porto maakte de spits de voorbije seizoen ook al de nodige indruk met goals. Kan hij er tegen Wales weer één bij prikken?

WEDTIP
Taremi maakt eerste doelpunt Iran > 4,70

Bij Wales is Gareth Bale natuurlijk de grote man. De aanvaller van Los Angeles bewees in de eerste groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten weer eens zijn meerwaarde. Acht minuten voor tijd schoot hij een penalty binnen, waarmee hij de 1-1 eindstand op het scorebord zette. Het was een terechte stand; voor rust was Amerika de betere ploeg, na rust Wales. Als The Dragons die lijn door kunnen trekken, gaat Iran het lastig krijgen. Maar ondanks de nederlaag tegen de Engelsen verwachten wij wel wat van de Aziaten. Zit er een gelijkspel in?

WEDTIP
Een gelijkspel > 3,20

Mogelijke tegenstander Nederland

Het treffen tussen Wales en Iran kan wel eens bepalend zijn voor welke tegenstander Nederland treft in de achtste finales. Wordt Oranje eerste in de groep, dan speelt het tegen de nummer twee uit de poule van Wales en Iran. Wordt Nederland tweede, dan tegen de nummer één, waarvoor Engeland op dit moment de beste papieren heeft.

Waar kun je Wales – Iran op tv?

De WK-wedstrijd tussen de Wales en Iran is vrijdagochtend vanaf 11.00 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

ZET IN & WIN! HOE WERKT TOTO SPORT?