Voorspelling Wales – Oekraïne: wie pakt het laatste Europese WK-ticket?

Oekraïne | TOTO

Wales kan zich zondagavond voor het eerst sinds 1958 plaatsen voor een WK voetbal. In de finale van de play-offs wacht de ploeg van Rob Page wel een zware opdracht: met Oekraïne treft Wales een land dat letterlijk strijdt voor volk en vaderland. Wie pakt het laatste Europese ticket voor het eindtoernooi komende winter in Qatar?

Wales – Oekraïne
Play-offs WK-kwalificatie
5 juni 2022
18.00 uur, Cardiff City Stadium, Cardiff (Wal)

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

Na een vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach vorige maand trad Oekraïne afgelopen woensdag voor het eerst aan voor een officiële wedstrijd sinds het uitbreken van de oorlog. Hoe de Oekraïners precies voor de dag zouden komen, wisten de spelers waarschijnlijk zelf niet eens. De internationals die in de eigen Premjer Liha spelen kwamen al sinds december niet meer in competitieverband in actie.

Maar Oekraïne won, met 1-3, en het gevoel op een missie te zijn zal alleen maar gegroeid zijn. Oleksandr Zinchenko benadrukte het nog maar eens na de wedstrijd. ‘Iedereen zal tot het einde vechten en alles geven, want we spelen voor ons land’, sprak de sterspeler van Manchester City. En bondscoach Oleksandr Petrakov stipte aan dat zijn ploeg er ‘alles aan zal doen om de Oekraïners trots te maken’. In de kleedkamer in het Cardiff City Stadium hangt zondag een Oekraïense vlag, verstuurd door soldaten aan het front.

Daartegenover staat de drive van de Welshmen. De droom eindelijk weer eens het WK te bereiken is springlevend en deelnemen aan een wereldkampioenschap moet de ultieme bekroning worden voor spelers als Ben Davies, Aaron Ramsey en Gareth Bale, die met Wales in 2016 zo verrassend de halve finale van het EK haalden. Wat ons betreft zijn de kansen volledig fifty-fifty, en we verwachten dat het duel niet na negentig minuten beslist gaat zijn.

WEDTIP
Gelijkspel en beide teams scoren > 4.20

Waar kun je Wales – Oekraïne zien op tv?

De wedstrijd tussen Wales en Oekraïne is zondagavond vanaf 18.00 uur te zien bij ZIGGO Sports Racing. Vanaf 18.30 uur is de wedstrijd ook live op ZIGGO Sports Select.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

HOE WERKT TOTO SPORT? ZET IN & WIN!