Voor Wales, de absolute surprise van vijf jaar geleden, begint het EK 2020 met misschien wel de belangrijkste wedstrijd in de poule; die tegen Zwitserland. Wie deelt de concurrentie een gevoelige tik uit in de strijd om de tweede plaats?

Wales – Zwitserland
Groep A EK 2020
12 juni 2021
15.00 uur, Olympisch Stadion, Bakoe (AZE)
Bekijk het speelschema van groep A

Zet in & win!

Wales tekende in de voorbereiding niet bepaald voor hoopgevende uitslagen. In Frankrijk werd met 3-0 verloren en thuis tegen Albanië bleef het steken op 0-0. Maar in Wales weten ze er alles van dat uitslagen in oefenwedstrijden voor het toernooi weinig zeggen. In voorbereiding op het EK 2016 speelde Wales gelijk tegen Noord-Ierland en verloor het van Oekraïne en Zweden. Om vervolgens de halve finales van het toernooi te bereiken. Zwitserland bleef foutloos in de voorbereiding. Van Finland en de Verenigde Staten werd nipt gewonnen en het kleine Liechtenstein werd met 7-0 weggespeeld. Hoewel de resultaten dus compleet verschillend zijn, denken wij dat beide ploegen weinig voor elkaar onder zullen doen. Wij tippen een gelijkspel.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.05

In 2016 debuteerde Wales op een groot toernooi. Slowakije was in Bordeaux de eerste tegenstander voor de Welshmen. Al na tien minuten tekende sterspeler Gareth Bale voor de allereerste goal van Wales op een EK ooit. Bale scoorde ook in de andere twee groepswedstrijden, waarmee zijn totaal aantal doelpunten op een EK op drie staat. Wales zal op zijn sterspeler rekenen tegen Zwitserland, maar de aanvaller van Tottenham Hotspur scoorde slechts drie keer in de laatste twintig interlands waarin hij in actie kwam. Zijn laatste interlandgoal dateert alweer van oktober 2019. Sindsdien gaf Bale wél vijf assists. De rol van Wales’ topscorer aller tijden lijkt ook in de nationale ploeg veranderd. Is hij tegen Zwitserland weer de aangever? Het levert je vier keer je inleg op!

WEDTIP
Gareth Bale geeft een assist > 4.00

Waar kun je Wales – Zwitserland zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Wales – Zwitserland is zaterdagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

Voorspelling groep A

Lees ook onze voorspelling voor groep A.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots