Voorspellingen en wedtips Van Gerwen – Suljovic WK Darts

Ally Pally - TOTO

Michael van Gerwen staat in de derde ronde van het WK darts tegenover Mensur Suljovic. Kan onze landgenoot zijn favorietenrol waarmaken tegen de Oostenrijker? Bekijk hier onze voorspellingen en wedtips!

Dit artikel is mede tot stand gekomen dankzij de statistiekenwebsite Darts Orakel

Michael van Gerwen – Mensur Suljovic
28 december, 21.30 uur
Alexandra Palace, Londen (Eng)

BEKIJK ALLE INFO OVER HET WK DARTS

 

Voorgaande wedstrijden

Van Gerwen heeft de rest van het veld laten zien dat de supervorm er weer aan zit te komen. Het werd in de tweede ronde 3-0 tegen Lewy Williams en die had geen moment het idee dat er wat te halen viel. Het scorend gemiddelde van boven de 118 van Mighty Mike was indrukwekkend. De drievoudig wereldkampioen noteerde slechts drie 180’ers, maar dat is Van Gerwen-eigen aangezien hij veelvuldig naar de 19 switcht.

Suljovic won in zijn tweede ronde-partij van Mike de Decker. De Belg liet het een beetje afweten in dit duel, en dat terwijl hij de laatste maanden uitstekend bezig was. Suljovic hoefde niet bijzonder te spelen om simpel met 3-0 te winnen. De scorende pijlen van de Oostenrijker waren maar liefst 19 punten per beurt minder dan die van Van Gerwen! Dat zal vele malen beter moeten bij The Gentle.

Onderlinge wedstrijden

Net zoals tegen de meeste van de darters op de tour heeft Van Gerwen een voordeel in de onderlinge wedstrijden tussen hem en Suljovic. De Nederlander won 19 van de 25 voorgaande wedstrijden. De laatste wedstrijd die Suljovic won dateert alweer van september 2019.

Verwachte aantal sets

De kans op een zevensetter is bij deze wedstrijd niet zo groot, namelijk 14%. De kan dat Van Gerwen met 4-0 of 4-1 wint ligt behoorlijk hoger, namelijk net iets boven de 60%. Kan Mighty Mike het karwei in straight sets afmaken?

WEDTIP
Totaal aantal sets Under 4,5 > 2,21

Aantal 180’ers

Ondanks het feit dat Van Gerwen heel veel switcht is er kans van 85% dat hij meer 180’ers dan Suljovic zal gooien. De Oostenrijker heeft 8% kans om dat te doen en er is 7% kans dat beide heren evenveel maximale scoren zullen noteren. Veel 180’ers worden er trouwens niet verwacht in deze partij, namelijk rond de acht á negen. De kans is dan ook 65% dat het totaal aantal 180’ers niet in de dubbele cijfers zal uitkomen. De volgende wedtip kan dan een interessante zijn!

WEDTIP
Beide spelers 4 of meer 180’ers > 3,10

Waar kun je het WK Darts 2023 zien op tv?

Tijdens het WK darts zijn we verzekerd van bijna drie weken topdarts. Je kunt het WK darts gewoon volgen op de livestream van TOTO. Log hiervoor in op jouw account en ga naar het live aanbod van TOTO. Elke wedstrijd kun je volgen in onze livestream!

Kijk je liever tv? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. In Nederland worden alle wedstrijden uitgezonden bij streamingdienst Viaplay.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

ZET IN & WIN!

 

HOE WERKT TOTO SPORT?