Voorspelling World Matchplay: hoe gaan de TOTO Darts Kings presteren?

Darts - TOTO

Een van de meest prestigieuze dartstoernooien op de kalender is het World Matchplay in het Engelse Blackpool. 32 spelers, waaronder onze TOTO Dart Kings Michael van Gerwen, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode, strijden daar de komende week om de Phil Taylor Trophy. Een uitgesproken favoriet is er niet, dus we kunnen een spannend toernooi verwachten!

World Matchplay
16-24 juli 2021
Winter Gardens, Blackpool (Eng)

Quoteringen TOTO
Winst Michael van Gerwen > 6,00
Winst Jonny Clayton > 7.00
Winst Gerwyn Price > 8,00

Bij TOTO kun je onder andere inzetten op wie het toernooi gaat winnen, wie er in de halve finales komen (de winnaars van ieder kwart van het schema) en uiteraard op de losse wedstrijden.

BEKIJK ALLE WEDOPTIES

 

Het wordt wel weer eens tijd dat een Nederlander het ver schopt op het World Matchplay. In 2016 was Van Gerwen de laatste landgenoot die die finale bereikte, die hij overigens ook won. Sindsdien kende dit toernooi telkens een andere winnaar. Het geeft de onvoorspelbaarheid aan. Het is daarom niet ondenkbaar dat Noppert of Van Duijvenbode een gooi naar de titel kunnen doen. De Fries is namelijk in vorm. Hij won in maart met de UK Open zijn eerste major. Eind vorige maand bereikte Noppert nog de halve finale van de Dutch Darts Masters en afgelopen week was hij de sterkte bij het Players Championship 19. Van Duijvenbode was weer de beste bij Players Championship 18 en verloor de finale van de Dutch Darts Masters. Kunnen Noppert en Van Duijvenbode ook in Blackpool ver komen? Check hun quoteringen voor het bereiken van de finale.

WEDTIPS
Noppert bereikt finale > 9,90
Van Duijvenbode bereikt finale > 11,50

De derde Nederlander die meedoet aan het World Matchplay is Van Gerwen. Mighty Mike won in 2015 en 2016 in Blackpool, maar werd sindsdien vaak vroeg uitgeschakeld. Zijn beste resultaat sinds 2016 was de halve finale van vorig jaar. Volgens onze quoteringen is Van Gerwen nipt favoriet om het World Matchplay te winnen. Maar het is een beetje gissen naar de vorm van de Brabander. Weliswaar zegevierde hij in juni nog in de Premier League, bij de Dutch Darts Masters was de eerste ronde al zijn eindstation. Sindsdien kwam de Groene Sloopkogel niet meer in actie. Van Gerwen heeft geen ideale loting in Blackpool. In de eerste ronde treft hij meervoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Een ronde later wacht mogelijk Joe Cullen, die de Nederlander nog het vuur aan de schenen legde in de Premier League-finale. En in de kwartfinale kan Van Gerwen stuiten op Luke Humphries, die onlangs drie toernooien won.

Wie zijn voor Van Gerwen de kapers op de kust? Op korte afstand volgen Welshmen Jonny Clayton (quotering 7,00) en Gerwyn Price (8,00). Vergeet ook Peter Wright (9,00) niet. De Schot is de nummer één van de wereld, als eerste geplaatst én titelverdediger. Outsiders zijn de al eerder genoemde Humphries (11,00) en Dimitri Van den Bergh (13,00), die bij de vorige twee edities de finale haalde en die van 2020 zelfs winnend afsloot. Aangezien de Belg onlangs de Dutch Darts Masters won, schrijven we vooral hem op als grootste favoriet naast Van Gerwen.

WEDTIPS
Van Gerwen wint toernooi > 6,00
Van den Bergh wint toernooi > 13,00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

ZET IN & WIN! HOE WERKT HET?