De laatste achtste finale van dit EK gaat tussen Zweden en Oekraïne. Niet het meest aansprekende affiche, maar dit toernooi staat garant voor een hoop spektakel, dus dat mogen we van dit duel ook verwachten. De Zweden hebben de beste papieren. Maken ze de favorietenrol ook waar?

Zweden – Oekraïne
Achtste finale EK
29 juni 2021
21.00 uur, Hampden Park, Glasgow (Sch)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Zweden werd de verrassende winnaar van poule E. Het liet Spanje, Slowakije en Polen achter zich. In totaal behaalde de ploeg van bondscoach Janne Andersson zeven punten. Oekraïne had een stuk meer moeite zich voor de knock-outfase te plaatsen. In de groep waar ook Nederland in zat eindigde het als derde met drie punten. Dat bleek genoeg om een van de beste nummers drie te worden. Op basis van de resultaten in de eerste ronde mogen we Zweden wel als de favoriet voor dit duel bestempelen. De grote man bij de Scandinaviërs is Emil Forsberg. De speler van RB Leipzig nam drie van de vier Zweedse goals voor zijn rekening. Een fijne Betbuilder voor als jij ook denkt dat Zweden wint én Forsberg weer scoort!

WEDTIP
Betbuilder: Zweden wint en Forsberg scoort > 5,50

Waar kun je Zweden – Oekraïne zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Zweden – Oekraïne is dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing begint om 20.25 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots