In de eerste wedstrijden in groep D pakte Zweden een punt tegen Spanje en won Slowakije verrassend van Polen. Op het spel daarom vrijdag in St. Petersburg: een plek in de achtste finales!

Zweden – Slowakije
Groep E EK 2020
18 juni 2021
15.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (Rus)

Bekijk het speelschema van groep E

Speel mee!

De Zweden kregen maandag waar ze voor kwamen in Sevilla. Niet vaak eerder zal een ploeg in een EK-wedstrijd slechts 14% balbezit hebben gehad, en maar 89 succesvolle passes hebben gegeven. En toch had Zweden ook zomaar als winnaar van het veld kunnen stappen. Oud-PSV’er Markus Berg kreeg een niet te missen kans maar miste toch. Opvallendste man aan Zweedse zijde was een andere oud-speler uit de Eredivisie, ex-Willem II’er Aleksander Isak. De lange spits was een plaag voor de Spaanse verdediging en had in de eerste helft pech dat zijn inzet van de lijn werd gehaald. Tegen Slowakije zal Zweden waarschijnlijk meer de bal hebben. Scoort Isak vrijdag wel en wint zijn ploeg? Je pakt er bijna vier keer je inleg mee!

WEDTIP
Isak scoort en wint > 3.75

Doelpunten vallen dit EK in de regel in de tweede helft. Liefst 21 van de 28 doelpunten die tijdens de eerste serie van twaalf wedstrijden werden gemaakt, vielen na rust. Ook bij Polen-Slowakije kwamen twee van de drie treffers in het tweede bedrijf tot stand. Het lijkt het resultaat van het lange en slopende seizoen dat de spelers achter de rug hebben. Voor rust zijn de teams aan elkaar gewaagd en scherp; na de pauze neemt de vermoeidheid toe. De Zweden hebben laten zien vanuit een gesloten formatie zonder veel balbezit een aantal 100% kansen tegen een topland bij elkaar te kunnen voetballen, de Slowaken hebben al bewezen dat ze doelpunten kunnen maken. De ideale ingrediënten voor minstens twee treffers in de tweede helft lijken aanwezig!

WEDTIP
Aantal doelpunten 2e helft +1.5 > 2.43

Waar kun je Zweden – Slowakije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Zweden – Slowakije is vrijdagmiddag vanaf 15.00 uur te zien op NPO1, de voorbeschouwing begint om 14.30 uur.

Voorspelling groep E

Lees ook onze voorspelling voor groep E.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots