Elk groot toernooi kent z’n verrassingen. Zwitserland was verantwoordelijk voor de grootste surprise van dit EK. In de achtste finale werd topfavoriet en wereldkampioen Frankrijk uitgeschakeld. Kunnen de Zwitsers ook tegen Spanje stunten? Dat gaat nog een lastig verhaal worden.

Zwitserland – Spanje
Kwartfinale EK
2 juli 2021
18.00 uur, Krestovskistadion, St. Petersburg (Rus)

Bekijk het speelschema van het EK

SPEEL MEE!

Zwitserland en Spanje bezorgden neutrale voetballiefhebbers maandag een heerlijk avondje. De duels tegen respectievelijk Frankrijk en Kroatië kenden hetzelfde scoreverloop. Na 90 minuten stond er bij beide wedstrijden 3-3 op het scorebord. De Zwitsers hadden uiteindelijk een penaltyserie nodig om De Haantjes over de knie te leggen. De Spanjaarden liepen in de verlening uit naar een 5-3 zege op de WK-finalist. Gaan de landen er onderling ook zo’n doelpuntenfestijn van maken? Een lekkere quotering voor als er meer dan 3,5 keer gescoord wordt!

WEDTIP
Er vallen meer dan 3,5 doelpunten in de wedstrijd > 3,20

Dan de vraag: wie stoot er door naar de halve finale? Op basis van meerdere factoren is Zwitserland de grote underdog. Ten eerste kijkend naar de eerdere onderlinge confrontaties. Zwitserland en Spanje speelden 22 keer eerder tegen elkaar. Slechts één maal trok het Alpenland aan het langste eind, in de poulefase van het WK van 2010. Ondanks dat in de selectie van La Roja geen spelers heeft van uitzonderlijke wereldklasse, is het spelersmateriaal nog altijd stukken beter dan dat van Zwitserland. Kortom, onze voorspelling is dat Spanje zich bij de laatste vier van dit EK voegt.

WEDTIP
Spanje wint met handicap -1 > 2,70

Waar kun je Zwitserland – Spanje zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Zwitserland – Spanje is vrijdagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO 1.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots