In poule A is Italië al verzekerd van de achtste finale van het EK. Met vier punten maakt Wales ook een goede kans. De confrontatie tussen Zwiterland en Turkije zal daarom in het teken staan om een van de beste nummers drie te worden. De Zwitsers zijn de favoriet!

Zwitserland – Turkije
Groep A EK 2020
20 juni 2021
18.00 uur, Olympisch Stadion, Bakoe (Aze)

Bekijk het speelschema van groep A

SPEEL MEE!

Turkije is een van de grootste teleurstellingen van dit EK. De recente bedwinger van het Nederlands Elftal pakte nog geen punten, wist nog niet te scoren en kreeg al vijf goals om de oren. Desondanks zouden de Turken als beste nummer drie nog wel naar de achtste finale kunnen doorstoten. Maar die kans lijkt klein. Zwitserland, dat tegen Wales gelijkspeelde en van Italië verloor, staat namelijk zestien plaatsen hoger dan Turkije op de FIFA-ranking. Bovendien moet er een klein wonder gebeuren, wil de formatie van bondscoach Şenol Güneş opeens wél de vorm weten te vinden. Aangezien Zwitserland ook niet uitblinkt in goals maken, gaan wij voor een 1-0 zege.

WEDTIP
Zwitserland wint met 1-0 > 7,50

Wie moet die Zwitserse goal dan maken? De ploeg van bondscoach Vladimir Petković scoorde dit EK pas één keer. Dat gebeurde in de wedstrijd tegen Wales (1-1). Doelpuntenmaker was toen Breel Embolo. Een klassieke goalgetter is de spits van Borussia Mönchengladbach niet. Maar wie weet heeft Embolo de smaak te pakken. Durf jij om op een doelpunt van hem in te zetten?

WEDTIP
Embolo scoort eerste goal en wint > 8,00

Waar kun je Zwitserland – Turkije zien op tv?

Alle wedstrijden van het EK 2020 worden uitgezonden door de NOS. Zwitserland – Turkije is zondagavond vanaf 18.00 uur te zien op NPO2, de voorbeschouwing begint om 17.15 uur.

Voorspelling groep A

Lees ook onze voorspelling voor groep A.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots