Wales pakt punt tegen Verenigde Staten bij rentree op WK

DOHA – Wales heeft een punt overgehouden aan zijn eerste optreden op het wereldkampioenschap voetbal sinds 1958. In Qatar speelde de formatie van bondscoach Rob Page in de groepsfase gelijk tegen de Verenigde Staten, 1-1. In deze groep won Engeland eerder op de dag met ruim verschil van Iran (6-2).

Timothy Weah, zoon van oud-topvoetballer George Weah, opende na ruim een half uur de score. De speler van Lille passeerde doelman Wayne Hennessey na een pass van Christian Pulisic. Daarvoor was alleen Josh Sargent een keer gevaarlijk geweest namens de Amerikanen, maar hij zag de keeper van Wales wel redden. Wales was in het eerste deel in het geheel niet dreigend.

Na de hervatting werd Wales dominanter, hoewel beoogd sterspeler Gareth Bale niet al te veel in het spel voor kwam. Ben Davies was in de 64e minuut met het hoofd dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Matt Turner voorkwam een doelpunt. Amper een minuut later kopte Kieffer Moore, ingevallen voor Daniel James, net over.

Strafschop

Bale maakte wel gelijk. De absolute vedette van het elftal schoot in de 82e minuut raak uit een strafschop. De speler van Los Angeles FC had de penalty zelf afgedwongen, nadat hij onderuit was gehaald door Walker Zimmerman. Scheidsrechter Abdulrahman Al Jassim uit Qatar wees zonder aarzeling naar de stip.

Voormalig Ajacied Sergiño Dest stond in de Amerikaanse beginopstelling. Hij kreeg al na 11 minuten de gele kaart en werd een kwartier voor tijd vervangen.

ZET IN & WIN!