Home Wedden op sport bij TOTO

Wedden op sport bij TOTO

Wedden op sport bij TOTO zorgt er niet alleen voor dat allerlei sportwedstrijden nog spannender worden om te kijken, het is namelijk ook een prachtige mogelijkheid om eens een gokje te wagen door middel van een weddenschap en zo kans te maken op een leuke winst. Het meespelen kan bij TOTO als online bookmaker al vanaf €0,10 en wanneer je je sportkennis slim toepast, kun je met jouw weddenschappen wellicht een veelvoud van terugwinnen.

Nog niet zo bedreven in het wedden op sport bij TOTO? Lees hier meer over onder andere hoe wedden op sport werkt en de populairste wedopties. Ook kun je hier kennis opdoen over het live wedden op sport en de diverse sporten die in het aanbod van TOTO zijn opgenomen.

ZET IN & WIN

Hoe werkt wedden op sport?

Dat wedden op sport zo populair is, komt onder meer doordat het eenvoudig is om te begrijpen. Je kunt bij TOTO veel verschillende sportweddenschappen vinden die over veel verschillende sporten gaan. In alle gevallen is het de bedoeling om bij het wedden op sport in te zetten op een voorspelling die volgens jou uit gaat komen. Je kunt bijvoorbeeld de winnaar van een hardloopwedstrijd voorspellen, of er juist voor kiezen om in te zetten op de eindwinnaar van een groot toernooi, zoals het wereldkampioenschap voetbal. In de toekomst wordt het ook mogelijk om live te wedden.

Elke wedoptie heeft zijn eigen quotering. Dit worden ook wel de ‘odds’ genoemd. De quotering geeft aan met welke factor je je inzet terug kunt winnen. Over het algemeen is het zo dat hoe hoger de quotering is, hoe kleiner de kans dat de weddenschap uitkomt. Stel, de quotering voor winst van Max Verstappen in een Formule 1-race is 3,50. Dan wil dit zeggen dat je met elke euro die je inzet 3,50 euro terug kunt krijgen, indien je gok de waarheid wordt en Verstappen de race daadwerkelijk wint. Denk dus goed na en review de verschillende wedopties. TOTO heeft altijd de beste quoteringen van Nederlandse wedstrijden.

Doordat je bij het wedden op sport kans maakt op het winnen van geld, zorgt het voor extra spanning tijdens de wedstrijd. Zelfs als je normaliter geen voorkeur hebt voor een winnaar kan het vooruitzicht van een leuk bedrag als winst ervoor zorgen dat je het gehele duel op het puntje van je stoel zit.

Een account aanmaken of in de winkel inzetten

Voordat je kunt gaan wedden op sport bij TOTO is het wel nodig om een account aan te maken. Een gokje wagen zonder een account aan te maken kan ook zeker, maar dan moet je naar een fysieke winkel om het TOTO-formulier in te vullen. Je kunt dan je inzet betalen aan de kassa en je winst ook ter plekke innen.

Om te zorgen dat het wedden op sport veilig en eerlijk verloopt, zijn er verschillende maatregelen die TOTO in werking heeft gesteld. Natuurlijk zijn er ook diverse regels en wetten waar aan moet worden voldaan. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk voor mensen onder de achttien jaar om te gokken bij een online bookmaker of bij een verkooppunt in een winkel. Lees hier meer over onze 18+ Speel Bewust aanpak.

Wedden op sport via de TOTO app

Het is daarnaast ook mogelijk om via de TOTO app je inzet te plaatsen. Handig aan de TOTO app is dat je ook eenvoudig onderweg een inzet kunt plaatsen en bijvoorbeeld push berichten kunt instellen voor je favoriete teams of atleten. Kom meer te weten over de TOTO app. 

Populaire wedopties

Het verschilt per sport en per wedstrijd wat voor inzetten je exact kunt plaatsen. Het is in alle gevallen natuurlijk mogelijk om een winnaar te voorspellen, maar daarnaast zijn er vaak tientallen andere wedopties om uit te kiezen.

Live wedden op sport

Normaliter zet je bij online bookmakers weddenschappen in voordat het duel of de race begint. Het is echter in veel landen ook mogelijk om live te wedden op sport. Hierbij kun je ook na het begin van het sportevenement nog een weddenschappen plaatsen. In Nederland mag dit volgens de huidige kansspelwetgeving helaas nog niet. Aangezien de Wet op de kansspelen vanaf 2020 gaat veranderen, is de kans aanwezig dat live wedden op sport dan wél tot de mogelijkheden behoort wanneer je een gokje gaat wagen bij TOTO.

Bij live wedden kun je niet alleen nog meer verschillende wedopties vinden, maar het is ook handig dat de quoteringen worden aangepast aan de hand van het verloop van het duel, de wedstrijd of de race. Hierdoor kan op het juiste moment een wedoptie kiezen zorgen voor een aanzienlijke winst. Wanneer deze functionaliteit beschikbaar komt is het dus zeker de moeite waard om eens te proberen.

Op welke sport kun je wedden?

Het wedden op sport kan uiteraard op veel verschillende sporten en disciplines. In Nederland is voetbal de meest populaire sport om op in te zetten. Wist je dat je eenvoudig het land of de competitie kunt selecteren bij TOTO?

Op de TOTO homepage kun je de beschikbare sporten gerangschikt zien aan de linkerkant. Klik op de sport waar je op wilt gaan wedden en je krijgt een overzicht van de beschikbare wedstrijden en competities.

Naast favoriete sporten zoals voetbal, formule 1, darts en tennis is het ook mogelijk om onder andere op de volgende sporten een inzet te plaatsen:

  • Wedden op wielrennen: wie gaat het goed doen in de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España? Zet daarnaast in op de voorjaarsklassiekers en veldritten.
  • Wedden op basketbal: wie gaat de play-offs winnen in de NBA en welke van de topspelers wordt de MVP?
  • Wedden op ijshockey: zet in op de Amerikaanse NHL, of kies juist voor de Scandinavische of Russische ijshockeycompetities.
  • Wedden op honkbal: de MLB is één van de best bekeken sportcompetities van de wereld. Inzetten is bij vrijwel alle wedstrijden in deze Amerikaanse honkbalcompetitie mogelijk.
  • Wedden op golf: wedopties voor de vier Majors zijn legio en daarnaast is ook inzetten op onder meer de Ryder Cup en de Matchplay mogelijk.
  • Wedden op handbal: zeker nu het Nederlandse vrouwenteam het zo goed doet, is wedden op handbal een aanrader. De belangrijkste competities in Europese landen zijn beschikbaar.
  • Wedden op MMA: UFC-wedstrijden voorspellen of juist de Bellator-avonden nog spannender maken, kan door te wedden op MMA.
  • Wedden op boksen: de belangrijkste en spannendste bokswedstrijden voor mannen en vrouwen kun je bij TOTO vinden.
  • Wedden op snooker en pool: de Mosconi Cup en de EK en WK zijn mooie mogelijkheden om te wedden op snooker en pool.

Waar kan ik wedden op sport?

Voor het organiseren van kansspelen op afstand, waar een online bookmaker onder valt, heeft de Nederlandse Loterij als enige partij de benodigde vergunningen. Het is dus alleen bij TOTO, onderdeel van de Nederlandse Loterij, mogelijk om legaal sportweddenschappen af te sluiten. Er zijn geen andere online bookmakers die door de Kansspelautoriteit zijn goedgekeurd. De inhoud van de vergunningen valt hier te lezen.

Voorbeschouwingen en wedtips

Wanneer je meer wilt weten over de leukste opkomende sportevenementen, dan kun je bij TOTO Extra terecht. Hier zijn de beste voorbeschouwingen en wedtips te lezen, zodat je geen nieuws of evenement mist. Handig is ook dat hier een online uitleg wordt gegeven over veel van de meest voorkomende sporttermen en tips voor het wedden op specifieke sporten. In de voorbeschouwingen kijken sportkenners vooruit naar bijvoorbeeld belangrijke voetbalwedstrijden, grote tennistoernooien en Grand Prix-wedstrijden in de Formule 1. Ook wordt specifiek gekeken naar top wedstijden van o.a. Ajax, Feyenoord, PSV, maar je kunt ook gokken ook buitenlands clubs zoals Liverpool en Barcelona. Met de wedtips uit de voorbeschouwingen kun je mogelijk beter wedden op sport.

Dit zijn de meeste recente TOTO wedtips

Promoties en acties

Diegene die op zoek is naar bonussen bij deze bookmaker kan hier meer informatie over de TOTO promoties en acties. Bij een bonus kan gedacht worden aan promoties, zoals free bets en money back bets. Ook zijn er andere fysieke prijzen zoals kaartjes voor voetbalwedstrijden in de TOTO KNVB Beker of van het Nederlands elftal te verdienen.