Voor het eerst in tien jaar zijn AC Milan en Internazionale weer eens samen verwikkeld in de titelstrijd. De Derby della Madonnina gaat zondag tussen de nummers één en twee van de ranglijst en dus eindelijk weer eens om veel meer dan de eer! Zet Inter de stadsgenoot op een grotere achterstand, of wipt Milan over de koploper heen?  

Krap een maand geleden stonden beide Milanese grootmachten ook tegenover elkaar, in de veelbesproken kwartfinale van de Coppa Italia. Het was de wedstrijd van de confrontatie tussen Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku, die het verbaal aan de stok kregen en door ploeggenoten uit elkaar gehaald moesten worden. Lukaku stapte uiteindelijk als winnaar van het veld. De Belg maakte de 1-1 vlak nadat Zlatan met zijn tweede gele kaart het veld moest verlaten en diep in blessuretijd maakte Christian Eriksen de winnende. En dat zal de Zweed nog niet zijn vergeten. Wij verwachten een tot op het bot gemotiveerde Zlatan en die maakt doorgaans wel een doelpuntje!

WEDTIP
Zlatan Ibrahimovic scoort een doelpunt > 2.33

Maar is een tot op het bot gemotiveerde Zlatan ook genoeg voor de overwinning? Favoriet is Milan in ieder geval niet. Internazionale loste I Rossoneri vorige week af aan kop van de Serie A als gevolg van een ijzersterke reeks én van een mindere periode van de stadsgenoot. Milan is in 2021 nog niet de machine die het eind vorig jaar wel was. Vorige week verloor het nog met 2-0 van middenmoter Spezia. Midweeks keerde de ploeg van Stefano Pioli wel met een resultaat terug uit Belgrado, waar het in de Europa League met 2-2 gelijkspeelde tegen Rode Ster. Inter, dat teleurstellend laatste werd in zijn groep in de Champions League, kwam niet in actie en kon in alle rust toewerken naar de Milanese derby. We gaan daarom voor een overwinning van I Nerazzuri, waarbij beide teams scoren.

WEDTIP
Internazionale wint en beide teams scoren > 3.50

Waar kun je AC Milan – Internazionale op tv zien?

AC Milan – Internazionale wordt zondag 21 februari vanaf 14.30 uur uitgezonden op Ziggo Sports. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots