Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning in de onderste regionen van de Eredivisie om te snijden. Vijf clubs komen nog in aanmerking voor directe degradatie en twee van hen, ADO Den Haag en Willem II, staan donderdag tegenover elkaar. Pakt ADO de laatste strohalm?

ADO Den Haag – Willem II
Eredivisie
13 mei 2021
14.30 uur, Cars Jeans Stadion, Den Haag

Vóór de wedstrijd tegen Feyenoord, anderhalve week geleden, gaf vrijwel niemand meer een stuiver voor de kansen van ADO Den Haag. Na vijftien wedstrijden op rij zonder overwinning leek de ploeg van Ruud Brood regelrecht af te stevenen op rechtstreekse degradatie. Maar prompt won ADO niet alleen van Feyenoord, maar afgelopen weekend ook op bezoek bij PEC Zwolle, en is het zelfs weer volop in de race voor directe handhaving. De Hagenaars zijn dus in de winning mood en dat geldt niet voor Willem II. Dat verloor vier van de laatste vijf wedstrijden. Vertrouwen is in deze fase van de competitie cruciaal en daarom gaan wij voor een overwinning van ADO.

WEDTIP
ADO Den Haag wint de wedstrijd > 3.55

Maar ondanks het vertrouwen zal ADO toch ook vooral de druk voelen. Bij een nederlaag is rechtstreekse degradatie een feit en daalt het voor het eerst sinds 2007 af naar de Eerste Divisie. Voor Willem II is het bij een nederlaag nog niet zover. De ploeg van Zeljko Petrovic heeft drie punten meer dan ADO Den Haag en een beter doelsaldo. Bij winst is het nagenoeg veilig, bij verlies wacht op de laatste speeldag een herkansing. Beide ploegen zullen donderdag dus in eerste instantie vooral niet willen verliezen. Voorzichtigheid zal troef zijn, en daarom verwachten we een eerste helft zonder treffers.

WEDTIP
1e helft aantal doelpunten onder 0.5 > 3.20

Maar we verwachten dus wel dat er minstens één keer aan Haagse zijde gescoord gaat worden. En dan kijken we naar Nasser El-Khayati. De middenvelder keerde in de winterstop terug bij ADO Den Haag en was tegen Feyenoord met twee treffers de grote man. Scoort El-Khayati tegen Willem II en wint zijn ploeg met 1-0, 2-0 of 2-1? Daar staat een heerlijke quotering van 11.00 tegenover!

WEDTIP
El-Khayati scoort en wint 1-0, 2-0 of 2-1 > 11.00

Waar kun je ADO Den Haag – Willem II zien op tv?

ADO Den Haag – Willem II is donderdag vanaf 14.30 uur te zien op ESPN 6.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots