Het is woensdagavond erop of eronder voor Ajax. Alleen winst tegen Atalanta Bergamo levert de Amsterdammers een ticket op voor de knock-outfase van de Champions League. Beide ploegen staan bekend als aanvallende teams. Levert dat ook in deze alles beslissende wedstrijd veel doelpunten op? Lees snel onze wedtips!

Ajax kende bepaald geen goede generale voor het treffen met Atalanta. In de eigen Johan Cruijff Arena ging de koploper zaterdag met 1-2 onderuit tegen FC Twente. En waar Ajax ploeterde tegen de Tukkers, kregen de Italianen onverwacht extra rust. Het competitieduel tegen Udinese werd afgelast, nadat het veld in Udine door hevige regenval onbespeelbaar was geworden.

Ajax verliest niet en beide teams scoren

In de heenwedstrijd in Bergamo stonden twee ploegen tegenover elkaar die wilden voetballen en elkaar daar ook de ruimte voor gaven. In een open wedstrijd werd het 2-2, waarbij Ajax de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Dat verwachten we voor de wedstrijd in Amsterdam ook. Verliest Ajax niet en vinden beide teams het net, verdubbel jij je inleg.

Wedtip
Dubbele kans Ajax wint of gelijkspel en beide teams scoren > 2.02

Tadic weer belangrijk bij Ajax?

Dusan Tadic speelde deze Champions League-campagne al op 10, als linksbuiten en in de spits. En met de tegen FC Twente uitgevallen Lassina Traoré als twijfelgeval is de kans groot dat de aanvoerder van Ajax tegen Atalanta weer als centrale aanvaller wordt gebruikt. Tegen Liverpool scoorde hij niet als spits, maar tegen Atalanta zal de Serviër meer ruimte krijgen. En krijgt Ajax een strafschop, dan is Tadic daar de aangewezen man voor.

Wedtip
Dusan Tadic scoort een doelpunt > 2.54

Doelpunten voor en na rust

Het moge duidelijk zijn: het duel tussen Ajax en Atalanta is er eentje onder hoogspanning. Dat kan betekenen dat beide ploegen zeer voorzichtig zullen spelen. Maar met deze twee aanvallend ingestelde teams kunnen we ons dat niet voorstellen. We denken eerder dat de spanning voor doelpunten gaat zorgen. In de heenwedstrijd scoorde Ajax twee keer voor rust en Atalanta twee keer na de hervatting. Bij een soortgelijk scenario krijg je bijna drie keer je inleg terug!

Wedtip
Beide helften meer dan 1,5 doelpunt > 2.95

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?