Voor koploper Ajax gaat de jacht op de 35e titel verder met een thuisduel tegen FC Groningen. En de uitslag zou zomaar eens 2-0 kunnen worden. Waarom dat is? Lees snel verder!

Ajax – FC Groningen
Eredivisie
7 maart 2021
12.15 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Vorig seizoen won Ajax ook met 2-0 van FC Groningen en dat was bepaald niet voor het eerst. Die uitslag stond in de laatste tien jaar namelijk liefst zeven (!) keer op het scorebord na afloop van dat duel. Alleen in 2013, 2017 en 2018 werd het geen 2-0, in alle andere jaren wel. Een bizarre statistiek, die natuurlijk nog mooier kan worden als het zondag opnieuw 2-0 wordt. En met die uitslag krijg jij bijna zes keer je inleg terug. De moeite waard voor een gokje, denken wij!

WEDTIP
Ajax wint met 2-0 > 5.85

Dusan Tadic is de laatste weken de grote man bij Ajax. De aanvoerder levert belangrijke assists én schoot in drie van de laatste vijf wedstrijden raak vanaf elf meter. In de Eredivisiewedstrijden is Tadic de linksbuiten in het systeem van Erik ten Hag, met naast hem Sébastien Haller. De Fransman was sinds zijn komst in de winterstop al zeven keer trefzeker, waarvan twee ker met het hoofd. Lukt hem dat ook tegen FC Groningen óf scoort Tadic opnieuw uit een strafschop? Dan win jij bijna 2,5 keer je inleg.

WEDTIP
Tadic scoort een penalty OF Haller scoort een kopgoal > 2.40

Bij FC Groningen ontbreekt spits Jørgen Strand Larsen. De Noorse clubtopscorer viel vorige week uit in de rust uit in het met 1-0 gewonnen duel tegen Fortuna Sittard. Zijn vervanger, Paulos Abraham, maakte in de 50e minuut de enige treffer en zal tegen Ajax vermoedelijk in de basis beginnen. Maar de jonge Zweed kan nog geen hele wedstrijd spelen en zal naar verwachting in de rust vervangen worden door Patrick Joosten. Heeft Ajax net als tegen Sparta de buit al binnen en schakelt het een paar versnellingen terug, dan zou hij daar wel eens van kunnen profiteren.

WEDTIP
Patrick Joosten scoort een doelpunt in de wedstrijd > 5.95

Waar kun je Ajax – FC Groningen zien op tv?

Fortuna Sittard – PSV is zondag vanaf 12.15 uur te zien op ESPN 2. De voorbeschouwing op hetzelfde kanaal begint om 11.45 uur.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots