Een kalenderjaar zonder Klassieker, dat was in de geschiedenis van de Eredivisie nog niet eerder gebeurd. Maar komende zondag is het eindelijk weer eens zover. En we mogen spreken van een échte kraker, want de nummer één neemt het op tegen de nummer twee!

In de laatste zes Eredivisieduels hield Feyenoord vijf keer de nul. Ook tegen PEC Zwolle werd de Rotterdamse defensie woensdag niet gepasseerd. Ajax vond tegen FC Twente een dag later maar moeilijk het net en pas in blessuretijd werd puntenverlies afgewend. Een doelpuntrijke middag wordt zondag verwacht, maar is dat op basis van de recente wedstrijden van beide teams wel terecht?

WEDTIP
Onder 3,5 doelpunten in de wedstrijd > 1.85

Feyenoord wacht al sinds 2005 op een zege in de Amsterdamse versie van de Klassieker. Zeventien keer op rij werd er niet gewonnen en de laatste drie edities scoorden de Rotterdammers niet. Er zijn weinig tegenstanders waar Ajax in eigen huis betere cijfers tegen kan overleggen dan Feyenoord. Maar verdedigend staat het niet bepaald als een huis bij de koploper. We verwachten een overwinning voor Ajax, maar dit keer niet met een clean sheet voor André Onana.

WEDTIP
Ajax wint en beide teams scoren > 2.30

Maar bovenstaande wedtips, en dan vooral de eerste, zijn afhankelijk van het scoreverloop. Want scoort Ajax snel, dan kan het wel eens een herhaling worden van de vorige Klassieker. Op 27 oktober 2019, zolang is het al geleden, opende Ajax in de tweede minuut de score en liep het nog voor rust uit naar de uiteindelijke 4-0 eindstand. Weet Ajax opnieuw rap te scoren, dan deelt het een enorme mentale tik uit. En dus zullen de Amsterdammers ongetwijfeld uit de startblokken willen schieten.

WEDTIP
Ajax op voorsprong na 10 minuten > 5.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?