De zege die Ajax vorige week in de heenwedstrijd boekte op Lille was benauwd, maar verdiend. De twee uitgoals en een mogelijke overwinning in eigen huis zouden in principe genoeg moeten zijn om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Slaagt Ajax daar ook in?

Ajax – Lille
Zestiende finale Europa League
25 februari 2021
18.55 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

In Lille was Ajax verreweg de betere ploeg. Maar scoren lukte lange tijd niet. Sterker nog, na defensief geklungel kwamen de Fransen zelfs op 1-0. Dankzij een goedkoop gegeven penalty, die werd benut door Dusan Tadic, en een goal van invaller Brian Brobbey één minuut voor tijd gingen de Amsterdammers er alsnog met de winst vandoor. Wij zien Ajax voor de return als favoriet. Maar wij voorspellen geen hoge uitslag. Misschien dezelfde eindstand als vorige week?

WEDTIP
Ajax wint met 2-1 > was 7.70, nu 8.50

Kijken we naar de Europese statistieken van Ajax van dit seizoen, valt op dat de formatie van Erik ten Hag in elke wedstrijd minimaal één tegengoal moest incasseren. Drie keer betekende dat een nederlaag. Drie maal won Ajax, één keer werd het gelijk. In de duels waar het niet verloor, maakte de koploper van de Eredivisie in driekwart van de gevallen het eerste doelpunt. Toeval? Wij denken in ieder geval weer aan zo’n scenario!

WEDTIP
Ajax wint en Ajax scoort eerste doelpunt > 2.17

Wie gaat Ajax dan aan de goal(s) helpen? Dat Tadic erbij betrokken is, staat eigenlijk al vast. De Serviër maakte de meeste goals en gaf de meeste assists voor de Amsterdammers (tien om tien in alle competities). In Lille bewees Tadic eens te meer zijn waarde door de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. Als de aanvaller weer in de tweede helft scoort en jij zet daar op in, krijg je bijna vier keer je inleg terug!

WEDTIP
Tadic scoort in tweede helft > 3.80

Waar kun je Ajax – Lille zien op tv?

Ajax – Lille is vanaf 18.55 uur te zien op RTL 7. De voorbeschouwing begint om 18.00 uur. Op ESPN 2 wordt vanaf 18.55 uur ook live verslag gedaan van deze wedstrijd.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots