Met een prachtig affiche begint Ajax woensdagavond aan de Champions Leaguecampagne van 2020/2021. In Amsterdam is Liverpool de tegenstander. TOTO Extra verzamelde een paar mooie wedtips voor deze kraker en gaat daarbij uit van spektakel in de Johan Cruijff Arena!

Wedstrijden van Liverpool staan dit seizoen garant voor doelpunten. Heel veel doelpunten. In zes van de negen officiële duels die The Reds speelden liep de teller op tot meer dan drie treffers en drie keer vielen er zelfs negen goals. Gemiddeld wordt er in een wedstrijd van Liverpool bijna vijf keer gescoord dit seizoen. Opvallend: van de in totaal 44 doelpunten vielen er 24 voor rust. Onze eerste wedtip is dan ook dat in beide helften meer dan 1,5 keer gescoord gaat worden. Dat levert je bijna drie keer je inleg op.

WEDTIP
Over 1,5 doelpunten in beide helften > 2.80

Voor onze tweede tip kijken we naar een doelpuntenmaker aan Amsterdamse zijde. Dat beide teams gaan scoren, lijkt ons een zekerheidje. Liverpool hield dit seizoen pas twee keer de nul en Ajax beschikt over voldoende aanvallende kwaliteit, bijvoorbeeld via Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax was als linksbuiten afgelopen weekend twee keer trefzeker tegen SC Heerenveen en de verwachting is dat Tadic tegen Liverpool weer in de spits zal spelen. Daarbij is de Serviër de aangewezen Ajacied voor de strafschoppen. Voor doelpunten van Ajax kijken we daarom naar Tadic.

WEDTIP
Dusan Tadic scoort een doelpunt > 3.45

Dusan Tadic - TOTO

Dusan Tadic scoorde tegen Heerenveen twee keer. Lukt het de aanvoerder ook te scoren tegen Liverpool?

Ajax speelde de laatste jaren memorabele wedstrijden in de Champions League. Opvallend is dat de successen veelal in uitwedstrijden werden gevierd. Bij Real Madrid, Juventus, Tottenham Hotspur en Valencia werd gewonnen, bij Bayern München en Chelsea gelijkgespeeld. In eigen huis waren de resultaten beduidend minder, met natuurlijk de pijnlijke nederlaag tegen de Spurs als absoluut dieptepunt. Alleen tegen mindere tegenstanders als Lille en AEK Athene werd op eigen veld gewonnen. Geen hoopvolle statistieken als de Champions League-winnaar van 2019 op bezoek komt. Onze laatste wedtip is dan ook een overwinning voor Liverpool.

WEDTIP
Liverpool wint met 1-3 > 10.25

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?