Zelden kende Ajax zo’n onrustige week. De topaankoop niet ingeschreven voor de Europa League, de keeper een jaar geschorst. Een opsteker kunnen de Amsterdammers wel gebruiken. Een overwinning op PSV in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker bijvoorbeeld. Check snel onze wedtips!

Lekker voetballen is altijd het beste medicijn om zorgen van je af te schudden. En dat is nou juist wat Ajax vorige week niet kon doen. Wegens het barre winterweer werd het duel met FC Utrecht afgelast. Voordeel van de afgelasting; Erik ten Hag kon zijn ploeg optimaal prepareren voor de bekerkraker tegen PSV. Aan de laatste thuiswedstrijd tegen de Eindhovenaren zal Ajax gemengde herinneringen bewaren. Het kwam 0-2 achter, maar wist er toch nog 2-2 van te maken. Punten pakken in Amsterdam, dat doet PSV niet veel de laatste jaren. De vorige remise dateert van 2016. Ruim een jaar eerder won de Brabantse ploeg voor het laatst in de Johan Cruijff Arena. Ajax op basis van die cijfers al favoriet bestempelen, is dus geen gekke gedachte.

Ajax wint en beide teams scoren > 2.51

We geven het in bovenstaande voorspelling al weg, wij denken dat PSV ondanks de nederlaag wel gaat scoren. Dat deed dat formatie van Roger Schmidt namelijk in elke Eredivisiewedstrijd van dit seizoen. Voor een doelpuntenmaker hebben wij wel iemand in gedachten: Eran Zahavi. De Israëlische spits is ‘los’ na de winterstop. Tegen Ajax, begin januari, maakte Zahavi er al twee. Daarna volgden nog drie goals. Vindt hij woensdag weer het net?

Zahavi scoort en verliest > 6.50

Wedstrijden tussen Ajax en PSV zijn de laatste jaren zelden een écht doelpuntenfestijn. Meestal wordt er maximaal vier keer gescoord. De laatste keer dat er meer goals vielen, was in 2013 (PSV – Ajax 2-3). Wij voorspellen daarom dat er nu ook niet meer dan vier goals worden gemaakt. In combinatie met winst van Ajax kun je daarmee je inleg ruim verdubbelen!

Ajax wint en Under 4,5 goal > 2.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots