In deze overvolle maand nu eens geen topper voor de drie bovenste clubs van de Eredivisie. PSV en Ajax treffen met respectievelijk RKC en Fortuna Sittard twee tegenstanders die ‘te doen’ moeten zijn. Vitesse krijgt het ongetwijfeld een stuk lastiger tegen FC Groningen.

Vitesse – FC Groningen: stuntje van uitploeg?

Je zou het bijna vergeten, maar achter de top-5 van de Eredivisie doet FC Groningen het ook uitstekend. De formatie van Danny Buijs staat zesde op slechts drie punten achterstand van nummer vijf AZ. Groningen is in dit kalenderjaar nog ongeslagen. Het zal daarom met vertrouwen afreizen naar Arnhem. Niet alleen vanwege de goede vorm. Het recente verleden spreekt ook in het voordeel van de groen-witten. Van de laatste zes wedstrijden tussen Groningen en Vitesse won laatstgenoemde er maar één. Daarom durven wij de volgende voorspelling wel aan.

FC Groningen wint > 4.50

PSV – RKC Waalwijk: gemankeerd PSV wint, maar niet eenvoudig

Mario Götze, Cody Gakpo, Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli. Allemaal basiskrachten waar PSV-trainer Roger Schmidt (waarschijnlijk) geen beroep op kan doen tegen RKC Waalwijk. Het zou ons dan ook niks verbazen als de Eindhovenaren moeite ondervinden om hun provinciegenoten simpel over de knie te leggen. Tegen andere ‘mindere goden’ Sparta en FC Volendam (beker) liep PSV pas in de tweede helft uit. Zo’n scenario ligt nu ook op de loer. Daarom de volgende wedtip.

PSV wint tweede helft met handicap -1 > 2.20

Fortuna Sittard – Ajax: zege voor koploper, ondanks goede vorm Limburgers

Fortuna Sittard is de laatste weken bezig aan een opmars. De huidige nummer elf van de Eredivisie won vijf van haar laatste zeven duels. Midweeks liep Fortuna wel tegen een domper op door in de TOTO KNVB Beker ten onder te gaan tegen N.E.C. (Keuken Kampioen Divisie). En dan komt koploper Ajax zondag ook nog eens op bezoek, dat deze week twee toppers won, van Feyenoord en AZ. Dan mag Fortuna-uit – waar Ajax twaalf keer won van de twintig eerdere edities – geen probleem vormen voor de Amsterdammers. In de laatste drie onderlinge confrontaties scoorde Ajax telkens minimaal vier keer. Gaat dat weer gebeuren?

Ajax scoort vier keer of meer > 1.98

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?