Na de dubbele overwinning op de Franse koploper Lille wacht voor Ajax in de achtste finales van de Europa League nu het treffen met de Zwitserse koploper Young Boys. Lukt het de Amsterdammers een goede uitgangspositie voor de return in Bern te verschaffen?

Ajax – Young Boys
Achtste finale Europa League
11 maart 2021
18.55 uur, Johan Cruijff Arena, Amsterdam

Met Young Boys trof Ajax bij de loting voor de achtste finales van de Europa League niet de moeilijkste tegenstander, maar ook niet de makkelijkste. Zo schakelden de Zwitsers in de vorige ronde knap het Bayer Leverkusen van Peter Bosz uit. Maar in de groepsfase had Young Boys dan weer de grootste moeite met CRF Cluj en verloor het twee keer van AS Roma. Ajax is bezig aan een uitstekende reeks en wij verwachten dat Ajax een grote stap zet richting de kwartfinales.

WEDTIP
Ajax wint met handicap -1 > 2.40

Wie bij Ajax vaak opstaat in belangrijke wedstrijden, is Davy Klaassen. In de thuiswedstrijd tegen Lille en in de halve finale tegen SC Heerenveen maakte de middenvelder de openingstreffer, iets wat hij in de competitie ook geregeld doet. En dat is niet alleen iets van dit seizoen. Ook in zijn eerste periode bij de Amsterdammers maakte Klaassen regelmatig het belangrijke eerste doelpunt, bijvoorbeeld in de thuisduels tegen FC Kopenhagen en Schalke’04 in het jaar dat Ajax de finale van de Europa League bereikte. Tegen Young Boys weer?

WEDTIP
Klaassen scoort eerste doelpunt en wint > 8.50

En als Klaassen de openingstreffer voor zijn rekening neemt, dan doet hij dat doorgaans in de eerste helft. Het gebeurt de Amsterdammers toch al zelden dat het niet voor rust al weet te scoren. In de 15 wedstrijden die Ajax in 2021 speelde bleef het slechts 3 keer zonder doelpunt in de eerste helft. Voor onze laatste wedtip kijken we daarom naar het resultaat per helft. Wint Ajax zowel de eerste als de tweede helft, dan krijg je ruim drie keer je inleg terug!

WEDTIP
Ajax wint beide helften > 4.00

Voorspelling René

Ook de mannen bij Veronica Inside lieten hun licht schijnen op Ajax – Young Boys. En ook René voorspelt een ruime zege voor Ajax!

Waar kun je Ajax – Young Boys zien op tv?

Ajax – Young Boys is donderdag vanaf 18.55 uur te zien op RTL7 en ESPN 2. De voorbeschouwing begint om 18.00 uur bij RTL7.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots