Na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool gaat Ajax voor zijn tweede wedstrijd in de Champions League op bezoek bij Atalanta Bergamo. Weten de Amsterdammers in Italië de kansen wel af te maken? Tegen VVV-Venlo kende Ajax wat dat betreft een goede generale!

Liefst dertien keer scoorde Ajax in Limburg. Tegen Liverpool bleef Ajax zonder doelpunten, waar het minstens één doelpunt had moeten maken. Daarmee kwamen onze voorspellingen niet helemaal uit de verf. Waar we een doelpuntrijke pot hadden verwacht werd het uiteindelijk slechts 0-1. Maar voor het treffen met Atalanta Bergamo gaan we gewoon weer van veel doelpunten uit. In alle wedstrijden die Atalanta dit seizoen speelde, tien inclusief oefenduels, vielen namelijk minstens vier doelpunten. In zes gevallen waren het er meer dan vier. En dan is er dus nog die aanvalsdrang van Ajax… Vallen er dinsdag meer dan vijf goals? Het levert je bijna drie keer je inleg op.

WEDTIP
Meer dan 4,5 doelpunten in de wedstrijd > 2.75

Die doelpunten moeten natuurlijk door iemand gemaakt gaan worden. Bij Atalanta hebben ze daar een Colombiaans aanvalsduo voor, Luis Muriel en Duvan Zapata. Afgelopen zondag stond in de competitiewedstrijd tegen Sampdoria Sam Lammers nog in de basis, maar de oud-PSV’er zal dinsdag weer plaatsmaken voor een van de Colombianen. Zapata scoorde als invaller tegen Sampdoria de enige treffer voor Atalanta en vorige week opende de spits in het Champions Leagueduel met FC Midtjylland de score. Is hij tegen Ajax ook weer de eerste doelpuntenmaker in de wedstrijd, dan pak je bijna vijf keer je inleg.

WEDTIP
Duvan Zapata scoort eerste doelpunt > 4.80

Voor de laatste wedtip gaan we voor een overwinning van Ajax. Ondanks het totale gebrek aan tegenstand zullen de Ajacieden vertrouwen hebben getankt tegen VVV-Venlo. Daarnaast liet Ajax ook tegen Liverpool zien dat het nog altijd een Europese subtopper is. Atalanta draait, de 0-4 zege tegen FC Midtjylland uitgezonderd, de laatste weken stroef. Daarbij moet wel aangetekend worden dat trainer Gian Piero Gasparini tegen Sampdoria (1-3 verlies) niet met zijn sterkste elftal speelde. Alles bij elkaar gaan we voor een overwinning van Ajax, waarin beide teams scoren én Dusan Tadic scoort. Als bonus geven we je nog mee dat je 21 keer je inlegt wint als Ajax met 2-3 wint!

WEDTIP
Dusan Tadic scoort, wint en beide teams scoren

BONUS WEDTIP
Ajax wint met 2-3 > 21.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze wedtips?