Een heel fijn affiche in de achtste finales van de Champions League: Atlético Madrid – Chelsea. De Spaanse koploper heeft de laatste weken moeite de punten bij elkaar te schrapen. Chelsea is al ruim een maand ongeslagen. We blikken vooruit op dit interessante duel met voorspellingen en wedtips!

Atlético Madrid – Chelsea
Achtste finale Champions League
23 februari 2021
21.00 uur, Arena Națională, Boekarest (Roe)

Met drie punten voorsprong op stadsgenoot en nummer twee van La Liga Real Madrid én nog een wedstrijd tegoed, is er voor Atlético Madrid nog niks aan de hand. Maar de ploeg van Diego Simeone haalt de punten niet meer gemakkelijk binnen. Van de laatste vier competitieduels won Atlético er slechts één. Afgelopen week was Levante twee keer de plaaggeest. Woensdag eindigde de inhaalwedstrijd 1-1. In eigen huis werd Atlético zelfs afgetroefd door Levante: 0-2. Onze voorspelling is dat er daarom niet van Chelsea gewonnen wordt.

WEDTIP I
Draw no bet: Chelsea > 2.00

Aan bovenstaande wedtip kun je aflezen dat wij Chelsea als lichte favoriet zien. Niet zo gek, want onder de nieuwe trainer Thomas Tuchel hebben The Blues het aardig op de rit. Op 19 januari leed Chelsea de laatste nederlaag, tegen Leicester City. Dat gebeurde nog onder leiding van Frank Lampard. De Londenaren hebben een reeks van acht wedstrijden zonder nederlaag neergezet (alle competities). Wat opvalt aan die reeks, is dat Chelsea nooit meer dan twee goals maakt. Vallen er weer twee doelpunten voor de Champions League-winnaar van 2012?

WEDTIP II
Aantal goals Chelsea Over 1,5 > 3.15

Hij maakte dit seizoen al zestien treffers, maar die werden allemaal gescoord in de competitie. Luis Suárez zal erop gebrand zijn ook in de Champions League zijn aandeel te krijgen. Bovendien staat de Uruguyaan al drie wedstrijden droog. Wij voorspellen dat Suárez – ondanks dat Chelsea waarschijnlijk aan het langste eind trekt – wel een keer het net vindt.

WEDTIP III
Suárez scoort eerste goal > was 4.30, nu 5.00

Waar kun je Atlético Madrid – Chelsea zien op tv?

Atlético Madrid – Chelsea is vanaf 21.00 uur te zien op SBS6. De voorbeschouwing begint om 20.30 uur. Op Ziggo Sport Voetbal wordt vanaf 21.00 uur ook live verslag gedaan van deze wedstrijd.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots