De Super Sunday wordt afgesloten met een heerlijke wedstrijd: AZ – Ajax. De thuisploeg doet het de laatste jaren uitstekend tegen de traditionele top-3, maar lukt het ook te winnen van de huidige koploper Ajax? Check snel onze voorspellingen en wedtips!

Bij AZ is het dit seizoen wisselvalligheid troef. Op soms onverklaarbare wijze worden er punten verspeeld tegen op papier mindere goden. Zoals afgelopen woensdag thuis tegen FC Utrecht (0-1 nederlaag). Daarentegen weten de Alkmaarders zich in de topduels weer op te richten. Zo won de formatie van Pascal Jansen eerder deze maand van PSV en Feyenoord. Sterker nog, AZ wist de laatste zeven Eredivisiewedstrijden tegen de traditionele top-3 in winst om te zetten. Wij verwachten dat daar tegen Ajax verandering in komt. De Amsterdammers spelen zelden goed, maar verspelen ook zelden punten. Bovendien werd AZ door Ajax eerder deze maand al eens verslagen in het bekertoernooi met 0-1. Wordt het weer zo’n kleine zege voor de uitploeg?

WEDTIP
Ajax wint en Under 2,5 goal > 6.00

Een statistiek waaraan af te lezen valt dat Ajax niet geweldig draait, is het aantal tegengoals die het deze maand incasseerde. Dat waren er al vijf, één derde van het totaal aantal tegentreffers dit seizoen. We mogen er dus wel een beetje vanuit gaan dat AZ minimaal één keer het net vindt. En wie dat dan doet? Onze voorspelling is Myron Boadu, die zijn ploeg vorige week met twee goals aan de zege op Feyenoord hielp.

WEDTIP
Boadu scoort, AZ verliest > 7.50

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.
Foto: Pro Shots

Wat vind jij van deze wedtips?